Dapper ventje | Newbornfotografie Nieuwerkerk a/d IJssel

Begin dit jaar stond ik op een kleinschalige geboortebeurs in regio Rotterdam. Mijn buurvrouw was Liseth. Liseth ontwerpt geboortekaartjes en schildert geboorteschilderijtjes www.geboorteschilderijtjes.nl.   Op het moment van de beurs was ze al zwanger en erg enthousiast over newbornfotografie. En zo als dat gaat op een beurs met 2 vrouwen naast elkaar: we kletsten wat af en gingen elkaar volgen op Facebook. Niet veel later kreeg ik een berichtje van Liseth dat ze erg graag een newbornreportage wilde doen wanneer hun zoontje geboren was. Haar vriend Peter was ook enthousiast.

Liseth was uitgerekend op 10 november. Al veel eerder kreeg ik een mailtje van haar dat Thijm was geboren, Thijm had alleen geen goede start. Liseth werd 3 weken eerder ingeleid vanwege een te hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging. De bevalling duurde lang omdat haar lijf er nog niet klaar voor was, maar zij en Peter zijn erg goed begeleid en hebben het eigenlijk als heel romantisch ervaren. Thijm werd geboren en bij hen gelegd, alleen waar de meeste baby’s na een kort tijd roze zien, bleef Thijm maar blauw: hij had premature longen en er zat ook vocht in waardoor hij niet zelfstandig kon ademen. Hij kwam op de IC terecht. Daar moest hij in 5 dagen blijven, maar het ging elke dag wat beter, wat een dapper ventje!

In totaal lag Thijm 3,5 week in het ziekenhuis voordat hij naar huis mocht, maar wat waren Liseth en Peter trots! Een week nadat hij thuis was, kon ik er naar toe om foto’s te maken. Omdat Thijm op dat moment volgens de uitgerekende datum 9 dagen oud zou zijn, probeerden we toch newbornfotografie. Het kostte wat meer geduld en tijd, maar de aanhouder wint! Uiteindelijk sliep hij als een roosje en maakten we prachtige foto’s! Er was een super gave blauw muur in de woonkamer en de babykamer had onwijs tof behang! Een erg gave fotoshoot!

En zeg nu zelf, je snapt toch wel waarom Liseth en Peter zo trots zijn op hun kleine sterke mannetje? 🙂

Reacties

Reacties

11 Reacties op Dapper ventje | Newbornfotografie Nieuwerkerk a/d IJssel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven