Affiliates

Regelmatig schrijf ik over producten die ik handig of onmisbaar in het leven vind 😉 Dat deed ik toen ik zwanger was van Liv ook toen we op wereldreis gingen/ waren deed ik dat. Ik word hier niet voor gevraagd, maar doe dat puur omdat ik denk dat jullie er ook wat aan kunnen hebben. Daarnaast krijg ik ook vaker de vraag waar iets vandaan komt, dus een win-win situatie.

Wat zijn affiliate links

Mijn vriendinnetje wees me op het bestaan van affiliate links, “want,” zei ze, “als je toch linkt naar een product dan kan je er net zo goed een affiliate link van maken.”.  Linken naar producten deed ik al regelmatig, ik wist alleen niet wat affiliate betekende. Een affiliate link is niets anders dan een speciale link, waardoor het desbetreffende bedrijf ziet dat je via mijn site daar terecht bent gekomen. Als je dan net zo enthousiast bent over het product als ik, dan ontvang ik daar een heel klein percentage van. Ik word er niet voor betaald en ook niet voor gevraagd.

Kost jou dat iets extra’s?

Nee, dat kost je niets extra’s. Je betaalt net zoveel als dat je zelf naar de website gaat, het is puur en alleen een tracking methode waarbij een bedrijf kan zien via welke site je op hun site bent gekomen. En daar krijg je dan een kleine beloning voor.

Word je daar rijk van?

I wish 🙂 Als ik heel erg bekend zou zijn, of een vierling zou krijgen haha, dan kan je er wel een leuk bedrag mee verdienen, maar nee, ik zal er niet rijk van worden. Ik kan er een paar kopjes thee per jaar van kopen, maar dat is toch mooi meegenomen en je moet ergens beginnen toch?

Sponsoren

Een affiliate link is iets anders dan een gesponsorde post. Ik krijg ook weleens spullen waar ik dan wat over schrijf. Dit zijn (tot nu toe) altijd bedrijven die ik zelf benader omdat ik geïnteresseerd ben in hun product. Ik krijg het product in ruil voor mijn review, ik word daar (nog niet) voor betaald.