HOI! IK BEN MARRY FERMONT

Een (moderne hippie) mama van Liv (2015) en samen met Denny. Ik hou heel erg van het leven, van gezond eten, van reizen en fotografie. Ik doe graag precies wat ik wil, want je leeft maar 1x en daar moet je uithalen wat erin zit!

In 2011 heb ik Fermont Fotografie opgericht en begon ik als eerste in Nederland als geboortefotograaf. Sinds die tijd heb ik ontzettend veel geboortes gefotografeerd en workshops geboortefotografie gegeven. Toen Liv geboren werd ben ik het rustiger aan gaan doen en na onze wereldreis (2018-2019) heb ik de knoop doorgehakt en ben ik fulltime thuis mama geworden en doe ik af en toe een fotoshoot. Daarnaast blog ik wanneer er tijd voor is.

De afgelopen 3 jaar ben ik bezig geweest met een moestuin aanleggen en ons huis te renoveren. Ik moet nog 1 verdieping en dan is het klaar!

IK BEN:
Vrolijk. Spontaan. Planmatig. Af en toe een zeur (volgens Denny 😉 ). ZorgzaamPositief.  Eerlijk. Doorzetter. Enthousiast. Gedreven.  Mama. Open. Emotioneel.

IK WORD BLIJ VAN:
Liv! Zand tussen mijn tenenOntbijten met yoghurt, granola en vers fruit. Als de zon schijnt. Blije mensen. Reizen. Kinderen die altijd zo eerlijk zijn. Een opgeruimd en schoon huis (lukt steeds vaker). Op bezoek zijn bij mensen die, werkelijk waar, níets hebben en toch zo gelukkig zijnToetjes. Een stempel erbij in mijn paspoortNog meer zon en dan het liefst dat ik er ook in kan liggenIn bed kruipen bij het kleinste liefste kacheltje van de wereld. Een Chai Latte bij Expresszo. Bloed, zweet en tranen en vreselijk afzien om er te komen, maar wel de top van een berg bereiken. Het uitzicht vanaf de berg. Brutale apen in het wild (maar niet wanneer ze spullen uit je handen komen trekken). Schone ramen (maar wel door de glazenwasser). Spelletjes (maar alleen wanneer ik win). Een pasgeboren baby die de stemmen van zijn ouders herkent en naar ze zoekt. Een lekker nummer keihard aan in de autoEen goede serie op Netflix. Naar de tandarts gaan en geen gaatjes hebben. Fietsen met wind mee. Liv die uitgeslapen is en grapjes met me uithaalt. Eten uit eigen tuin.

STOM
Kanker. Schoonmaken. Racisme. Rimpels. Onrecht. Ruzie met Denny. Dat er nog steeds mensen dood gaan aan de honger. Dat je tegenwoordig eigenlijk niks meer kan eten, er is met alles wel wat mis. Regen op de fiets. Mensen die liegen. Dat je overal moet betalen om te parkeren.  Je reisdagboek kwijtraken. Uitglijden als het heeft gesneeuwd. Dat mensen die je lief vindt, niet voor altijd bij je blijven (en vooral dat mijn lieve mama er niet meer is). Mensen die denken dat een eigen bedrijf komt aanwaaien. Dat zoveel mensen altijd oordelen over anderen. Roddelen. Dat je altijd zo moet vechten tegen allerlei vooroordelen als je niet met “de stroom” meegaat.