Over

Fermont Fotografie

Fermont Fotografie is in 2011 opgericht door mijzelf, Marry Fermont. Sinds 2015 doe ik het samen met mijn vriend Denny ter Steege. Hij regelt de commerciële kant van mijn bedrijf, wat zijn passie is en waar zijn kwaliteiten liggen. Op deze manier kan ik blijven doen wat ik het leukste vind en waar ik het beste in ben: foto’s maken en mooie momenten vastleggen ♥ !

Marry Fermont

Marry voorstellen
 Foto’s 1 en 3 door: Hanneke Meier  Foto 2 door: Laura Vlaanderen

Ik ben:
Vrolijk, spontaan, planmatig, lief, af en toe een zeur (volgens mijn vriend 😉 ), zorgzaam, positief, oprecht en altijd eerlijk, doorzetter, enthousiast, gedreven, doortastend, open, recht door zee, emotioneel.

Ik word blij van:
Liv! Zand tussen mijn tenenOntbijten met yoghurt, muesli en vers fruit. Als de zon schijnt. Blije mensen. Geen rij bij de kassa. Leuke kleding scoren in de uitverkoop. Reizen. Kinderen die altijd zo eerlijk zijn. Een opgeruimd en schoon huis (dat is alleen zelden). Op bezoek zijn bij mensen die, werkelijk waar, níets hebben en toch zo gelukkig zijnVerliefd zijn. De geur van bloesem in de lente. Toetjes. Baby’s. Geld vinden waarvan je was vergeten dat je het had. Een stempel erbij in mijn paspoort. Als ik een geboorte mag fotograferenBloemen krijgen. Met vriendinnen naar de bios en dan het liefst zo’n heerlijke vrouwen-drama-film waarbij natuurlijk alles op het laatst goed komt. Nog meer zon en dan het liefst dat ik er ook in kan liggenIn mijn bed kruipen met een kruik bij mijn voeten (in de winter dan). Taartjes bij Honeypie of een Chai Latte bij Expresszo. Wakker worden terwijl ik er niet uit moet. Uiteten gaan. Bloed, zweet en tranen en vreselijk afzien om er te komen, maar wel de top van een berg bereiken. Het uitzicht vanaf de berg. Brutale apen in het wild (maar niet wanneer ze spullen uit je handen komen trekken)Vertellen over Cambodja tegen iemand die het ook echt wilt horen. Schone ramen (maar wel door de glazenwasser). Spelletjes (maar alleen wanneer ik win). Een pasgeboren baby die de stemmen van zijn ouders herkent en naar ze zoekt. Een lekker nummer keihard aan in de autoEen goede film. Naar de tandarts gaan en geen gaatjes hebben. Fietsen met wind meeDat mijn ‘BLIJ-lijstje’ langer is dan mijn ‘STOM-lijstje’ (gelukkig!).

STOM
Dat de rubriek “stom” in de LINDA altijd en alleen maar gedaan wordt door bekende mensen. Kanker. Niet mee mogen naar de operatiekamer tijdens een spoedkeizersnede (terwijl ik het al meerdere keren heb meegemaakt). Schoonmaken.  Onwetende mensen die zo hard roepen dat ze het wel weten.  Rimpels. Dat er nog steeds mensen dood gaan aan de honger. Dat je tegenwoordig eigenlijk niks meer kan eten, er is met alles wel wat mis. Regen op de fiets. Mensen die liegen. Dat je overal moet betalen om te parkeren.  Je reisdagboek kwijtraken. Uitglijden als het heeft gesneeuwd. Dat mensen die je lief vindt, niet voor altijd bij je blijven (en vooral dat mijn lieve mama er niet meer is). Mensen die denken dat een eigen bedrijf komt aanwaaien. Een bevalling missenDat ik zoveel dingen stom vind.

Vragen die me veel gesteld worden:
Hoe ben je op het idee gekomen om geboortefotograaf te worden?
Al jaren fotografeerde ik als hobby, veelal in het buitenland omdat ik een geruime tijd als reisbegeleidster heb gewerkt o.a. in Turkije, Marokko en Azië. Toen ik terug kwam en aan de opleiding Verloskunde begon, kreeg ik tijdens de les het idee. Ik snapte niet dat we tegenwoordig álles fotograferen, behalve de geboorte.  Toen ik ging googlen, bleken er in Nederland nog geen fotografen te bestaan met het specialisme geboortefotografie. In Amerika is het al vrij populair, dus heb ik de stap gewaagd en ben ik in 2010 voor mezelf begonnen als geboortefotograaf. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad! In november 2012 ben ik naar Amerika gegaan om daar een workshop geboortefotografie te volgen en zo nog meer te leren. Inmiddels heb ik ontzettend veel bevallingen gefotografeerd en leid ik ook andere mensen op.

Word je vaak ’s nachts je bed uit gebeld?
Helaas wel :-). Baby’s worden bijna altijd ’s nachts geboren! Op het moment dat ik eruit moet, vind ik het nooit zo leuk, maar zodra ik goed wakker ben en ik aankom bij een bevalling geniet ik met volle teugen! Er is echt niets mooiers dan het moment waarop een kindje wordt geboren….

Heb je zelf kinderen?
Ja, na een lang traject ben ik zwanger geraakt en in juli 2015 is onze dochter Liv geboren. Onze lange weg naar zwangerschap hoe ik de zwangerschap beleef en mijn leven als moeder kan je hier lezen. Daarnaast mag ik wel een beetje moederen over de 2 hele leuke kinderen van mijn vriend Denny: Max (18 jaar) en Bo (15 jaar).

Denny ter Steege

Denny voorstellen
Foto’s 1 en 2 door: Marry Fermont     Foto 3 door: Hanneke Meier                     

Ik ben:
Denny, de vriend van Marry en sinds 2015 ben ik verantwoordelijk voor o.a. commercieel gebruik van de foto’s. Behulpzaam, loyaal, eerlijk, koppig (volgens mijn vriendin), kritisch en nog zooo veeel meer…. 🙂

Waar ik vrolijk en blij van word of wat ik gewoon leuk vind:
Mijn vriendin en mijn kinderen Max, Bo en LivDe zomer. Op een terras zitten met vrienden, een drankje, een hapje, een zonnetje. Zelf voetballen. Een verse boterham met boter, pindakaas en kaas. Een goede film of een leuke serie.  Wanneer een klus is geklaard. Een warme douche in de winter en een ietwat koudere douche in de zomer. Vakantie Uiteten in een restaurant met sfeer en lekker eten. Fudge, fruit mentos, skittles. M’n familieKoffie verkeerd en een taartje. Wanneer vrienden, familie, m’n vriendin of mijn kinderen moeite voor me hebben gedaan met iets. Muziek uit mijn jeugdperiode. Om jezelf lachen omdat je op latere leeftijd erachter komt dat sommige muzieknummers ge-wel-di-ge teksten hebben, terwijl je in het verleden met hele andere teksten stond mee te brullen op deze nummers.

Waar ik niet zo vrolijk van word, me giga aan kan ergeren of simpelweg niet tof vind (netjes omschreven…)
Een zeurende vriendin en zeurende kinderen (bij het tikken ervan vind ik dat dan wel weer leuk). Aan een klus thuis beginnen zoals onkruid weghalen etc. Beestjes. Een vlekje op de (witte) muur doordat ik een beestje te grazen heb genomen. Arrogantie van de macht. Wanneer iemand op m’n tenen staat met voetbal.  Liegen. Lang slapen. M’n vader die op een veel te jonge leeftijd plotsklaps is overleden. Mensen die mij straks gaan vragen na het lezen van dit allemaal welke muzieknummers met zulke ge-wel-di-ge teksten dat waren/zijn…. tja, ik (wil) kan geen voorbeelden ervan geven. Alle zinnen voor deze rubriek ‘wie ben ik?’ apart selecteren voor cursief of VET gedrukt etc.  Dat er eigenlijk heel veel dingen zijn te noteren waar je blij van wordt, maar dat de lijst dan veel te lang wordt (geldt overigens ook voor situaties waar ik niet vrolijk van word; heb ik bijna elke dag bij het kijken van het journaal).

Vragen die me veel gesteld worden:
1. Hoe is het om een relatie te hebben met iemand die altijd oproepbaar staat?
Dat is niet altijd even eenvoudig geweest, met name de beginperiode. Op een gegeven moment ben je er beiden aan gewend en houd je rekening met het plannen van (privé-)afspraken en is dat geen enkel probleem. Spontane (verre) uitjes zitten er gewoonweg niet in wanneer er een aantal geboortes op de planning staat, niet ernstig, maar enkel allebei erop ingesteld zijn en goed mee kunnen omgaan 🙂 ! Het is nl. ook niet prettig voor degene die altijd oproepbaar moet staan met een partner die niet flexibel is of er op momenten moeite mee heeft… Dat werkt dus beide kanten op!

2. Word je wel eens gek van al dat geklets over baby’s?
Story of my life… 🙂 ! Wanneer er ‘tig-vriendinnen’ bij elkaar zitten, dan word ik wel eens gek van al dat geklets en dat hoeft dan niet alleen maar over die leuke ukkies te gaan. Dat is kan ook gezellig zijn hoor… Haha