De vijfde week – van Las Vegas naar Grand Junction

Wow wat een week! Deze week was echt fantastisch! Niet alleen omdat we volop zon hebben gehad (wat een verademing en wat heerlijk), maar vooral omdat we te gekke dingen hebben gedaan en gezien. Steden zijn leuk, maar geef mij maar natuur!

Wegens budget technische redenen en wegens tijdgebrek (volgende keer, ja daar hebben we het nu al over haha, gaan we 90 dagen in het binnenland van West Amerika reizen) moesten we keuzes maken wat betreft parken. Geen idee wat we gemist hebben, maar wat we gezien hebben, was meer dan geweldig.

Daarnaast vonden we last minute een host familie in Hurricane en dat was een lot uit de loterij. Een ontzettende warme familie, met veel kinderen en speelgoed, lekker eten en goede gesprekken. We hebben er daar meteen een nachtje aangeplakt. Het gezin gaat naar de Mormoonse kerk en het was heel interessant om daarover te leren. In het filmpje hebben we deze week een deel van een gebed gebruikt, Liv weet inmiddels ook hoe ze moet bidden en doet netjes mee 🙂

Vanwege alle highlights is het filmpje een stuk langer dan de andere, volgende week probeer ik het weer korter te houden. 😉 Onderaan deze blog vind je de foto’s van deze week.

Na ons verblijf in Vegas zijn we naar Hurricane gereden. We wilden meteen die middag de omgeving verkennen, maar Liv was daar zo heerlijk aan het spelen en wij konden meteen meehelpen met het eten, dat we besloten om te blijven. Er was veel meer in de omgeving te doen dan wij wisten. (Op zich niet zo gek, want we lezen ons niet echt in, hebben geen reisgids en laten ons elke keer verrassen). We kwamen voor Zion National Park, maar we hoorden die avond al over allerlei andere toffe opties. We kozen ervoor om de Kanarraville Falls te bezoeken. Favoriet onder de locals en dat is meestal een goed teken. Nou, dat hebben we geweten. TE GEK! (Daarom is ons filmpje ook zo lang). We hadden geen idee waar we aan begonnen en waren ons eten en drinken in de auto vergeten (heel dom), maar gelukkig was het alles behalve warm waardoor het goed te doen was zonder. Het was een geklim en geklauter en het laatste stuk moest je door een Canyon door het water. Dat laatste stuk was zo waanzinnig! Een stukje paradijs op aarde, zonder het te hoeven delen met hordes mensen. Liv vond het fantastisch en wij ook. Met zeiknatte voeten (mijn waterdichte schoenen zijn alles behalve waterdicht) en een rommelende maag waren we 4 uur later terug bij de auto en we hebben het er nog over.

Daarnaast zijn we in Zion National Park geweest (waar Liv ook weer heel goed zelf heeft gelopen), heb ik een geweldige zwangerschaps fotoshoot gedaan in Sand Hollow State Park (komt een aparte blog van), zijn we naar Monument Valley gegaan (dat was mooi, maar het daadwerkelijk bezoeken heeft geen meerwaarde), in Lower Antelope Canyon geweest (die is bizar mooi, maar doordat je daar alleen doorheen mag met een gids en 1000 andere mensen, was het niet hetzelfde gevoel als de Kanarraville falls. Wat niet betekent dat je dit ZEKER moet bezoeken. Op Instagram kreeg deze foto tot nu toe de meeste likes, dus in deze blog nog flink wat extra) en naar Arches National Park (ook mooi!). Denny heeft op veel plekken hardgelopen en weer fantastische “hardloop selfies” gemaakt.

De laatste dag van onze 5e week hebben we lekker relaxed gedaan. Het was prachtig weer (zomer voor het eerst!) en we hebben er volop van genoten. Speeltuin, ijsje en geslenterd door down town Grand Junction (zonder camera) wat vol kunstwerken hing/stond.

Als klap op de vuurpijl had onze host van de AirBnb ons filmpje gezien waar we op zoek zijn naar hosts en –zonder iets tegen ons te vertellen- het geld wat we betaald hadden voor haar AirBnB teruggstort! Hoe TOF en LIEF is dat?! We ontmoeten echt de liefste mensen en ik heb het al 20x gezegd, maar kan iedereen aanraden om zo te reizen, wij willen niet anders meer!

PS. Qua hosts zijn we tot en met Denver helemaal rond. We zijn nu hard op zoek in KANSAS. Het is alsof daar niemand woont?! Het gaat specifiek om West-Kansas en centraal Kansas, in Oost Kansas zijn we onder de pannen. Ken je iemand in Kansas? Wil je ze dan eens op ons filmpje wijzen?

Reacties

Reacties