Hoe zijn de corona portretten ontstaan?
Begin april wilde ik zo graag iets nuttigs doen. Iets wat kon helpen op 1 of andere manier in deze rare tijd, maar ook iets voor mezelf en toen zag ik een initiatief bij @familylove_by_natasja van @puurmama_fotografie: portretten achter de ramen en in de deur!

Er stond een paar dagen later zelfs een heel artikel erover in de Volkskrant gestaan (want er zijn veel fotografen die dit doen). Natasja deed/doet het heel mooi, ze vraagt een klein bedrag en de helft ervan gaat naar het Rode Kruis, zo wilde ik het ook doen. Ik stuurde Natasja een bericht en ze vond het een goed plan.

Natasja beschreef het mooi, het zouden mijn woorden kunnen zijn, dus ik citeer: “Ik voel me namelijk erg machteloos en zou graag iets willen doen. Ik ben een verhalenverteller. Door foto’s te maken vertel ik jouw verhaal in deze tijd.”

Opbrengst Rode Kruis
[COUNTER_NUMBER id=39985]

In totaal haalde ik dit op voor het Rode Kruis. Ik had verwacht dat ik net 1/10 hiervan op zou halen en dacht: leuk dat kan ik zelf nog eens extra boodschappen halen, maar het liep storm! De reacties waren hartverwarmend en ik vond/vind het super leuk om te doen!

Fotoshoots buiten Zeeland
Er begonnen ook steeds meer aanvragen buiten Zeeland te komen. Na 6 weekenden in Zeeland te hebben gefotografeerd, besloot ik om de aanvragen hierbuiten te bekijken. Dit is het moment waarop ik gestopt met om de helft aan het Rode Kruis te doneren, maar ik ben super trots op het bedrag wat ik binnen heb gehaald! Na 2 dagen fotograferen buiten Zeeland zou ik stoppen, maar omdat de aanvragen blijven binnenkomen heb ik besloten om dit te blijven doen zolang er vraag naar is.

Informatie corona portretten/ (T)Huis-shoots
Alle informatie over deze fotoshoots vind je op een nieuwe pagina die losgekoppeld is van corona.

 

Reacties

Reacties