De mooiste dag van je leven… De dag dat jouw kindje wordt geboren!

Informatie geboortefotografie

Tegenwoordig worden er van vele gebeurtenissen foto’s gemaakt, waarom dan niet bij zo’n speciaal moment als de geboorte van je kindje? Dat vroeg ik mijzelf af tijdens mijn opleiding verloskunde en ik besloot daar verandering in te brengen. Ik werd de eerste geboortefotograaf van Nederland!

Een bevalling is een achtbaan van emoties en van tevoren weet je nooit hoe het gaat zijn, hoe je reageert, hoe je partner reageert en hoe je het hele proces gaat ervaren. Eén ding weet je wel zeker: het zal één van de meest bijzondere momenten uit je leven worden!

Prijzen geboortefotografie

 

In onderstaande tabel vind je de de prijzen van de verschillende soorten geboortefotografie die mogelijk zijn. Meer informatie over de verschillende soorten geboortefotografie vind je onder de prijstabel. Wil je een geboortereportage combineren met bijvoorbeeld een zwangerschapsreportage of een newbornreportage neem dan contact met op voor de uitgebreide prijslijsten.

Spontane bevalling

Prijs:     € 995,- binnen Zeeland – € 1295,- buiten Zeeland
Plaats:  Thuis of in het ziekenhuis
Waar:    Tot 1,5 uur rijden vanaf Middelburg

Geplande keizersnede

Prijs:     € 795,-
Plaats:  In het ziekenhuis
Waar:   Tot 1,5 uur rijden vanaf Middelburg

Vers- van-de-Pers

Een reportage van de eerste uren na de geboorte.

Prijs:     € 595,-
Plaats:  Thuis of in het ziekenhuis
Waar:   Ziekenhuizen in Goes, Terneuzen, Dirksland, Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda. En thuisbevallingen in deze regio.

 

Spontane bevalling

 

Als je ervoor kiest om een geboortereportage te laten maken, dan hoef je je over dát stukje in elk geval geen zorgen te maken. Ik leg de geboorte van jouw kindje vast op een prachtige en een professionele wijze. Het gaat hierbij vooral om de sfeer, de details en de emoties. De mensen om je heen kunnen zich dan volledig op jou richten.

Wat houdt het in?
Ik maak een reportage vanaf het moment dat de weeën beginnen tot aan de komst van eventueel bezoek. Na de geboorte van je kindje blijf ik nog ongeveer 2 á 3 uur om te fotograferen. Ik maak foto’s van de controles en daarnaast maak ik nog een mini-reportage met jullie wondertje. 

Tijdens de reportage blijf ik zoveel mogelijk op de achtergrond, het is júllie moment. In de testimonials kan je lezen dat alle vrouwen en de meeste mannen niet eens door hebben dat ik er ben. Als het wel nodig is om ergens mee te helpen dan doe ik dat graag! Zo kan ik personeel erbij halen wanneer er niet gereageerd wordt op de bel, drinken en/ of eten halen, ondersteuning bieden, maar ook hulp geven bij bijvoorbeeld de borstvoeding als het druk is op de afdeling in het ziekenhuis. Mijn opleiding tot verloskundige biedt hier uitkomst. Wil je júist mee gecoacht worden, dan kan ik naast fotograaf ook doula zijn. We kunnen de mogelijkheden tijdens de kennismaking bespreken.

Waarom deze reportage?
Achteraf hoor je vaak dat vrouwen hele stukken missen uit het geboorteproces. Momenten die ze zich niet meer herinneren. Door het zien van de foto’s – en het lezen van hun eigen geboorteverhaal – komen deze herinneringen terug en kunnen zij hun bevalling een plekje geven. Een uniek moment voor altijd vastgelegd!

Waar?
Bij je thuis of in het ziekenhuis. Ik maak reportages tot 2 uur rijden vanaf Middelburg. Een greep van de plaatsen/ provincies waar ik kom: Zeeland, Brabant – Breda, Roosendaal, Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Limburg, Zuid-Holland, Rotterdam, Leiden, Den Haag, Noord-Holland: tot Amsterdam en Utrecht. Bepaalde stukken van Gelderland vallen ook nog binnen de grens van 2 uur rijden.
Daarnaast kom ik in België, o.a. in Gent, Antwerpen, Brussel en Hasselt. 

Geplande keizersnede

 

Wanneer je om wat voor reden dan ook van tevoren al weet dat je niet natuurlijk kan of mag bevallen, kan je ook kiezen voor een reportage van je keizersnede. Inmiddels heb ik al meerdere keizersnede’s op de o.k. gefotografeerd, maar niet alle artsen geven hier toestemming voor. In een kennismakingsgesprek kan ik je folders meegeven en uitleggen wat je tegen je arts kan zeggen. Als de arts, het hoofd van de o.k. en de anesthesist toestemming geven dan kan ik erbij zijn wanneer jullie kindje wordt geboren!

Wat houdt het in?
Voordat je naar de o.k. gaat kom ik naar het ziekenhuis. Ik leg de voorbereidingen vast en ga wanneer het zo ver is, mee naar de o.k. Daar maak ik foto’s van de geboorte van jullie kindje en de eerste ontmoeting met jullie. Wanneer het kindje is geboren ga ik mee met je partner en fotografeer ik de eerste momenten. Helaas kan jij daar zelf niet bij zijn omdat je nog op de o.k. moet blijven voor het hechten. Maak je geen zorgen, ik zal alles vastleggen zodat je geen moment mist! Wanneer je terugkomt naar de afdeling maak ik foto’s van jou en je kleine en van jullie drieën. Natuurlijk doe ik ook een kleine mini-reportage met jullie wondertje.

Als de arts geen toestemming geeft kan je ook kiezen voor een Vers van de Pers reportage.


Waarom deze reportage?
Een keizersnede is extra spannend en zodra je kindje geboren is, wordt hij of zij alweer meegenomen. Met mij als fotograaf erbij hoeven jij en je partner geen moment te missen. Je partner kan zich volledig concentreren op jou en daarna volledig op jullie kindje. Ik zorg dat alles wordt vastgelegd, zodat jij zelf ook niks mist!

Waar?
In het ziekenhuis. Ik maak reportages tot 2 uur rijden vanaf Middelburg. Een greep van de plaatsen/ provincies waar ik kom: Zeeland, Brabant – Breda, Roosendaal, Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Limburg, Zuid-Holland, Rotterdam, Leiden, Den Haag, Noord-Holland: tot Amsterdam en Utrecht. Bepaalde stukken van Gelderland vallen ook nog binnen de grens van 2 uur rijden.
Daarnaast kom ik in België, o.a. in Gent, Antwerpen, Brussel en Hasselt.

Vers-van-de-Pers

 

Wil je het complete verhaal van de geboorte van je kindje vastleggen, dan raad ik je aan om voor een volledige geboortereportage te kiezen. Toch zijn er redenen waarom je er misschien niet iemand de hele bevalling bij wilt; je vindt het té privé, je wilt het graag samen met je partner beleven, of je hebt al zoveel kosten gemaakt dat een volledige geboortereportage net teveel van het goeie is. Dan biedt een Vers-van-de-Pers-fotoreportage uitkomst!

Wat houdt het in?
Ik maak een fotoreportage van de eerste uren van je kindje na de geboorte! Wanneer je 10 cm ontsluiting hebt, stel je me op de hoogte en kom ik naar je toe. Zodra je kindje geboren is (met de geboorte zelf ben ik er niet bij), begin ik met foto’s maken. Ik blijf ongeveer 3 uur, tot aan het eventuele bezoek. Ik maak daarnaast foto’s van de controles en doe een mini-reportage met jullie kleine wondertje.

Waarom deze reportage?
Je wilt wel graag mooie foto’s van je kindje als hij of zij net geboren is, maar wilt niet iemand bij de bevalling zelf hebben. Daarnaast bespaar je wat geld uit als je voor deze reportage kiest.

Waar?
Deze reportage doe ik alleen in de ziekenhuizen in Goes, Terneuzen, Dirksland, Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda. Of thuisbevallingen in deze regio’s (heel Zeeland en Brabant tot aan Breda).

Enter

 
Een mooiere manier om de start van een nieuw leven vast te leggen, bestaat niet!

- Ilonka en Joost

 

Kennismakingsgesprek

De geboorte van je kindje is één van de meest intieme momenten in je leven. Dat weet ik als geen ander. Het is belangrijk dat er een klik is en daarom ontmoet ik je/jullie graag van tevoren voor een kennismakingsgesprek. Een kennismakingsgesprek is volledig vrijblijvend. Na dit gesprek kan je er nog eens goed over nadenken en overleggen met elkaar, voordat je een beslissing neemt. Hoe alles in zijn werk gaat kan je ook nog eens bekijken in het filmpje rechts onder op deze pagina.

Als jij ook de mooiste foto’s wilt hebben van deze bijzondere dag, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Veel lees- en kijkplezier en ik hoor graag van je!

Marry Fermont