Een samenvatting van ons Amerikaanse avontuur

Na 89 dagen (88 nachten) Amerika zit het eerste gedeelte van onze reis erop.

Wat leuke feitjes en weetjes van onze reis in Amerika:

 • We reden 13.400 km (8326 miles)
 • We verbleven bij 22 gastgezinnen (49 nachten), 17 AirBnB’s (31 nachten) en 5 motels (8 nachten). Gemiddeld betaalden we €24,27 per nacht.
 • In totaal reden we door 24 staten, namelijk: Washington, Oregon, California, Arizona, Nevada, Utah, Colorado, Kansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Tennessee, Ohio, West Virginia, Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire, Maine. We bezochten ze allemaal, behalve Massachusetts.
 • We verbleven bij verschillende samenstellingen en geloven: Mormonen, Baptisten, Prespetarians, Joden, Katholieken, Overig Christenen en niet gelovigen. Bij traditionele gezinnen, samengestelde gezinnen, een alleenstaande moeder en een gezin met 2 vrouwen, 1 non-binair persoon (iemand die zich niet identificeert als man of vrouw) en samen een kind.
 • We verbleven bij Democraten en Republikeinen, bij Trump en Hillary stemmers en Trump en Hillary haters. We vonden geen “lovers”.
 • We reden door 5 tijdzones, maar verzetten de klok in totaal 7x, waarvan één keer 3x per week (bepaalde counties van Arizona hebben geen zomertijd en de anderen wel).

En wist je dat…..

 • ..Amerikaanse wasmachines geen warmte-element hebben? Dus heet wassen betekent zo heet als uit de kraan.
 • ..heel veel keukens een wasbak met vermaler hebben? Je kan dus gewoon eten in het putje laten vallen en dat wordt dan vermaald wanneer je de vermaler aanzet. Super handig, dat willen we ook!
 • ..veel Amerikanen hun hond niet uitlaten? De honden lopen vrij in de tuin en poepen daar. Als ze wel hun hond uitlaten dan kunnen ze een zakje pakken die overal openbaar hangen of zelf meenemen. Er ligt dan ook nergens poep!
 • .. we 1x gestopt zijn door de politie? Ons remlicht werkte niet 😉
 • .. dat alles groot is in Amerika? En dan ook echt álles!
 • ..alles zo is ingericht dat je zo min mogelijk hoeft te bewegen? Drive in pinautomaten, eten, banken, noem maar op.
 • ..elke supermarkt, maar ook drogist altijd als eerste frisdrank en chips heeft staan?
 • .. je in Amerikaanse supermarkten alleen de buitenste gangpaden moet nemen? De middelste gangpaden hebben over het algemeen alleen maar junk. (Dit is schijnbaar de eerste “les” die je krijgt als je bij een diëtiste komt)
 • ..Amerikaanse huizen vrijwel allemaal van hout zijn gemaakt? Heien doen ze ook niet.
 • ..je in Maine geen helm op hoeft als je motor rijdt, maar dat kinderen in pre-school in Vermont een helm op moeten als ze op een driewieler rijden?
 • ..Amerikanen je (meestal) niet uitzwaaien? Ze zeggen dag bij de deur en voordat je de porch af bent is de deur al dicht.
 • ..je in heel veel supermarkten nog iemand hebt die je boodschappen in plastic (!) zakjes doet?
 • ..je praktisch bij elke winkel een creditcard (van die winkel) kan krijgen? En Amerikanen daarom zo 10 creditcards hebben. Hoe meer creditcards je hebt, hoe belangrijker je bent voor een bank (mits je elke maand betaald natuurlijk).

Persoonlijke noot

Wat we het meest gemist hebben de afgelopen 3 maanden is de fiets. Die staat met stip bovenaan, daarnaast brood en terrasjes in autovrije zones.

Ook Liv mist de fiets heel erg. Als je ons op Instagram volgt dan heb je wellicht gelezen dat we dachten dat ze wagenziek was. Daarna dachten we dat ze verzint dat ze buikpijn heeft, omdat ze niet meer in de auto wilt. Het is erg zoeken wat het is en ook naar de oplossing. We hebben nu een nieuwe autostoel gekocht (een roze). We proberen nu minder per dag te rijden en langer op dezelfde plek te blijven (wat kan in Canada, want hier hebben we veel meer tijd) en nog vaker te stoppen als we een reisdag hebben. Het grootste probleem is dat je niets te voet kan doen, dus dat we zelfs op een niet reisdag, zo minimaal een uur in de auto zitten ook al moet je alleen maar naar de supermarkt. Dus we praten, praten, praten met Liv, proberen haar zoveel mogelijk ruimte te geven voor wat zij voelt en zoveel mogelijk uit te leggen en dat helpt! Daarnaast hebben we ook luisterboeken gedownload van Dikkie Dik en Jip en Janneke en dit is ook een succes. Hopelijk geeft Canada wat meer rust en wordt de auto weer wat leuker 🙂

* Nadat ik dit geschreven had, hadden we weer een spuug incident in de auto. Waardoor we wederom aan wagenziek dachten. Ze bleef alleen 24 uur spugen, waardoor we daarom toch weer niet aan wagenziekte dachten. M.a.w. we zoeken nog steeds heel erg en hopen de oorzaak (en oplossing) te vinden. Allemaal mega bedankt voor alle tips, we hebben een mega arsenaal waar we uit kunnen kiezen in elk geval 🙂

Hierbij wat foto’s van onze laatste weken in the U.S.

 

 

 

 

Reacties

Reacties