De derde week – van North Bend naar Santa Cruz

Oh jongens de tijd vliegt! En ook weer niet.. We zien zo ontzettend veel en we ontmoeten zoveel mensen dat het lijkt alsof we al eeuwen weg zijn, maar toch ook weer niet 🙂

In deze blog weer een foto verslag van onze derde week waarin we vanuit North Bend Californië naar Santa Cruz gingen. Onderaan weer de week in film. Wil je geen films missen dan kan je je abonneren op ons YouTube kanaal en vind je het leuk om ons dagelijks te volgen dan kan dat via Instagram.

Omdat de foto’s en het filmpje de week al perfect samenvatten, is dit een blogje met antwoorden op de meeste vragen die we krijgen.

Hoe doet Liv het?
We hebben het al vaker geschreven, maar Liv is een geboren reiziger. Het zit in haar bloed denk ik. Die is nergens van onder de indruk en vind het ook helemaal niet gek dat we elke 1, 2 of 3 nachten weer naar een ander huis gaan. Ze vraagt nu elke dag waar we gaan slapen, of daar speelgoed is en of daar vriendjes zijn haha. Ze heeft sinds we hier zijn bijna alle nachten doorgeslapen, wat ze in Nederland niet deed, dus als deze trend doorzet, dan komen we uitgeslapen terug! Yeah!

Kan Liv Engels?
We hebben haar vanaf dat ze televisie ging kijken, alleen maar naar Engelstalige t.v. laten kijken in de hoop dat ze er wat van op zou pikken. Dat heeft ze gedaan. Het lijkt erop dat ze het meeste kan verstaan, ze praat alleen nog niet terug in het Engels.

Worden jullie niet al moe van het tempo?
Ja en nee. Normaal zijn we reizigers die geen grote afstanden afleggen en een bepaald gebied heel goed bekijken voor we door gaan naar een volgend gebied. Ma.w. we zouden makkelijk onze 90 dagen aan de Westkust van Amerika hebben kunnen besteden. Ik wilde alleen dolgraag terug naar West-Virginia waar ik in 1996 een jaar highschool heb gedaan en omdat we geen auto konden kopen in Amerika, kwam er ook nog het stuk Vancouver-San Francisco bij wat we moesten rijden. Ons eerste plan was dan ook om een half jaar te blijven in Amerika, maar dat ging visum technisch dan weer niet. Dus lang verhaal kort: 90 dagen is niet veel om Amerika door te gaan, maar het is een bewuste keus en dus mopperen we ook niet over het tempo. We beginnen inmiddels aardig goed te worden in 1, 2 of maximaal 3 nachten ergens te slapen en dan weer door te gaan. Straks in Canada hebben we meer tijd en Nieuw Zeeland gaan we het helemaal rustig aan doen (maar dat is nog veeeer weg. Eerst hier genieten!).

Hoe bevalt het logeren bij andere mensen?
Veel beter dan verwacht. Sterker nog: we vinden het super leuk! We merken ook dat Liv er echt van geniet en je weet hoe dat gaat: als je kind tevreden is, ben je zelf tevreden. Dat is ook 1 van de redenen waarom we een extra oproep hebben gedaan voor meer slaapplekken. We want more! 🙂

Redden jullie het financieel?
Dat is een hele goeie vraag. 1 ding is zeker, we hebben wel heel optimistisch ingezet toen we de blog “wat kost een wereldreis” schreven. We wilden gewoon heel graag weg. We kregen toen wel al reacties van mensen die zeiden: dat red je niet hoor met dat budget. We moeten toegeven dat het erop lijkt dat ze gelijk hebben… Ondanks dat we niet uit eten gaan, geen hele gekke dure dingen doen, is het leven gewoon duur! Van de week ging ik boodschappen doen voor het avondeten in de supermarkt voor 4 personen (gerecht met zalm) en wat fruit, brood en muesli. Ik had mijn pinpas bij en voor de zekerheid $100,-. Sta ik bij de kassa is het $100,85 (!), dus ik pak mijn pinpas; werkt die niet! Kon ik gewoon mijn boodschappen niet betalen… Dus ik sta te bedenken wat ik achter ga laten, zegt de mevrouw achter me: “I have a dollar for you”. Held! Kon ik toch alle boodschappen meenemen 😉

Maar boodschappen zijn duur dus, vooral wanneer je gezond wilt eten. We hebben nog geen berekening gemaakt. We willen eerst langs een paar nationale parken (die ook duur zijn) en dan de schade opmaken 😉 (Mocht de vraag nu in je opkomen: wat doen jullie als je geen geld meer hebt? Dan is het antwoord dat we eerder terug naar huis komen, maar dat willen we natuurlijk niet want ons huis is verhuurd….)

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten dan geven we er in de volgende blog antwoord op 🙂

Marry

Reacties

Reacties