De vierde week – van Santa Cruz naar Las Vegas

 

We krijgen regelmatig de vraag waar we precies naar toe gaan, maar we bedenken het eigenlijk tijdens de reis en we laten het ook erg afhangen van waar we slaapplekken aangeboden krijgen. Daarnaast hangt het af van het weer. We hebben een week met veel regen achter de rug. Heel veel regen.

Zo erg dat Denny zijn telefoon ervan begon te loeien. We kwamen net aan in Santa Barbara en stonden de keuken te bekijken toen er opeens een alarm klonk. Denny stond om zich heen te kijken waarop ik zeg: “Het komt uit je achterzak”. Het bleek dat er een noodmelding binnenkwam op zijn telefoon: “immediate evacuation”. Wat?! Op dat moment was het nog prachtig weer en op het moment dat we het bericht willen bekijken, is het nergens meer terug te vinden. Gelukkig had ik gezien dat we een onderbuurman hadden, dus daar meteen gaan vragen of we iets moesten ondernemen. Het bleek een bericht te zijn voor een dorpje een paar kilometer verderop.

Misschien heb je er wel wat van meegekregen een paar maanden geleden: de modderstromen in Californië? Die waren dus daar (dat dorpje 5 km vederop, Montecito) en 20 mensen zijn daarbij omgekomen. Omdat er noodweer op komst was, moest het dorp uit voorzorg geëvacueerd worden. Door de bosbranden (ook een paar maanden terug), is er niets meer wat de bodem bij elkaar houdt, waardoor er een verhoogde kans op modderstromen bestaat.

Het noodweer, bleek ook inderdaad noodweer. Tenminste als je praat over de hoeveelheid regen die er is gevallen (geen storm). Toen we van Santa Barbara naar Los Angeles reden was het aan het gieten en op verschillende plekken in de zee zag je de modder erin stromen. Een bizar gezicht. Gelukkig voor ons was het niet gevaarlijk (of in elk geval zo voelde het) en we kwamen veilig in Los Angeles (Santa Monica) aan.

Eigenlijk lag Los Angeles niet op de planning, maar onze host in Costa Mesa had afgezegd (ze kreeg bezoek) en toen konden we opeens last minute hier terecht, waar we heel blij mee waren! Door het weer hebben we er alleen weinig van gezien, aangezien het ook de dag erna ook mega hard regende. We hebben nog ons best gedaan om de beroemde Hollywood letters te vinden, maar dat was erg lastig, want door de bewolking lag heel de bergtop in de mist en zag je er niets van.

Nadat we het eindelijk gevonden hadden en de letters ook tevoorschijn kwamen, besloten we om richting Las Vegas te gaan, met een stop onderweg.

Net toen ik het echt totaal gehad had met de regen, we geen hand voor ogen zagen in de bergen en er overal mist hing, gingen we de bergtop over en zon! Die is tot nu toe gebleven en ondanks dat het nog niet warm is, is dit echt genieten!

Hoe Los Angeles eruit ziet met een blauwe lucht, moeten we dan maar zien als we nog eens terugkomen 😉

Newberry Springs was in elk geval een fantastische ervaring (tip: Desert Willow de AirBnB) en Las Vegas een bijzondere ervaring. Wel willen we iedereen aanraden om op The Strip te verblijven als je dat kan doen. Wij zaten in een AirBnB in Las Vegas, maar “Las Vegas” is nogal een ruim begrip. Vanwege het verkeerd en alle stoplichten, deed je er minimaal 30 minuten over om ergens te komen en dan had je geluk, want meestal verdubbelde die tijd. Daarnaast bleek achteraf dat een hotel op de Strip nog goedkoper was geweest dan de AirBnB waar we zaten en ondanks dat we in de AirBnB konden koken, hadden we met het verschil 2 avonden uit eten kunnen gaan. Iets waar ik denk ik nog best even baal 😉

Maar goed, ik mag echt niet klagen van mezelf.
Hieronder een aantal highlights van deze week en hierboven ons wekelijkse filmpje, iets minder variatie vanwege alle regen dit keer.

Tot volgende week 🙂

PS het is een mix van telefoonfoto’s en camera.
PS 2. Denny is goed bezig met hardlopen en maakt de beste hardloop foto’s! Als je hem nog niet volgt op Instagram. Do it 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reacties

Reacties