Home sweet home | Geboortefotografie thuisbevalling

Geboortefotografie thuisbevalling 

Deze kleine baby met haar grote ogen heeft het heel spannend gemaakt. In eerste instantie was Ilonka uitgerekend voor 25 mei. Maar naarmate de zwangerschap vervolgde werd die datum verzet naar 1 juni. Een dag nadat Xavi was uitgerekend. Die week was ik ontzettend nerveus dat ze tegelijk geboren zouden worden! Zowel Jantiene als Ilonka hield ik op de hoogte van beide zwangerschappen. Dus toen ik op donderdagochtend naar het ziekenhuis racete voor de bevalling van Xavi smste ik naar Ilonka dat ze nog héél even moest wachten 🙂 En dat deed ze.

Als je in Zeeland op Walcheren woont, dan is de kans groot dat je verplicht in het ziekenhuis in Goes moet bevallen. Helaas hebben we sinds een paar jaar geen verloskamers meer in Vlissingen. Alleen wanneer je aan de “goede”  kant van het kanaal woont (de kant van Goes) dan mag je -als je dat wilt- thuis bevallen. De eerste twee kinderen van Joost en Ilonka, Stijn en Boaz, waren heel snel geboren. De verloskundige was bij beide geboortes maar net op tijd en beide geboortes waren thuis omdat het toen geen probleem was. Voor deze geboorte zou Ilonka naar het ziekenhuis moeten, maar omdat de verloskundige weer rekening hield met een snelle bevalling moesten ze ook voor de zekerheid alles thuis gereed zetten.

Vrijdagavond liet Ilonka me al weten dat er iets van weeën te voelen waren, dus dan ga je met een ander gevoel naar bed. Toen ik ’s nachts nog een sms kreeg dat de weeën regelmatiger kwamen lag ik de rest van de nacht in lichte slaap klaar om eruit te springen! Joost belde om 4.55u. Om 5.30u was ik bij hun thuis waar de verloskundige ook net was aangekomen. Het nieuws wat ze vertelde viel nogal tegen voor Ilonka en Joost; slechts 1 cm ontsluiting. Dan moesten ze waarschijnlijk toch naar Goes en ze hadden zelf ook gehoopt dat het thuis zou gebeuren. Deze verloskundige van de praktijk in Middelburg heeft al jaren ervaring en ze voelde tijdens de wee dat die erg krachtig was en had toch het gevoel dat het weleens heel snel kon gaan. Ze besloot het nog een half uurtje aan te kijken om geen risico’s te nemen. Ze kreeg gelijk, 3 kwartier later was er al 4 cm ontsluiting. En toen ging het hard!

Weer niks dan respect. Aan Ilonka kon je amper merken dat ze ontzettend sterke weeën had, ze ving ze zo goed op! Joost stond haar bij waar hij kon. Alles ging heel rustig. Bij een bevalling mogen zijn is heel bijzonder, maar bij een thuisbevalling zijn is nóg intiemer. Het was heel speciaal om in hun slaapkamer dit op de foto te zetten. Toen de verloskundige iets voor 8 uur zei dat de baby zo geboren zou worden dacht ik dat ze een grapje maakte. Maar natuurlijk had ze gelijk: 2 persweeën later -alsof het niks was- zette Ilonka dit mooie meisje, Isabel, op de wereld!

Wauh.

Hallo mooi, lief, klein meisje. Welkom!

Lieve Ilonka en Joost: gefeliciteerd! En bedankt voor het mogen maken van de foto’s van deze bijzondere thuisbevalling.

2015-11-10_0001 2015-11-10_0002 2015-11-10_0003 2015-11-10_0004 2015-11-10_0005 2015-11-10_0006 2015-11-10_0007

Reacties

Reacties

10 Reacties op Home sweet home | Geboortefotografie thuisbevalling

 • Mariëlle

  Wat moet ik anders zeggen dan weer: wat een prachtige blog en wat een prachtige prachtige foto’s, echt!!! You are the best Marry! xxx

 • Martin Hokke

  Wow Marry,

  Dit is weer een fantastische serie. Heel mooi in beeld gebracht!

 • Tineke

  Ben weer spakeloos!! Ge-wel-dig hoe je de juiste beelden vastlegd.

 • Britt Burg

  Wederom een prachtige serie foto’s. Wat zullen de papa en mama, maar ook Isabel-als-ze-groot-is hier vaak naar kijken. De pijn van de bevalling verdwijnt, wat overblijft zijn deze fijne beelden!

  Groet. Britt

 • Charlotte

  Wow, mooi hoor en dat in zo’n niet-mooie situatie. Mooie losse beelden én mooi verhaal.

 • Lia Zaal

  Wow, indrukwekkend. Prachtige verhalen, prachtige foto’s. Nog mooier gebundeld in een fantastische collage. Mooi contrast, uitsnedes, afwisseling kleur/zwart wit, verzadiging. Maar vooral het verhaal en de emotie. Petje af!

 • Joyce Boekhorst

  Wederom verliefd..

 • Jolanda

  Wat was het een bijzonder mooie, bijna romantische bevalling he.?.. Wat geweldig dat je deze mooie momenten zo goed hebt weten vast te leggen..
  Ik zal reclame voor je maken in mn gezinnen hoor!

  X Jolanda

 • Oma

  Wat een geweldige fotoreportage.
  Met deze foto’s kan ik de mooie en emotionele geboorte van Isabel nog eens herbeleven.

  Bedankt.

 • Celiça

  Als mama van twee kinderen ontroeren deze beelden misschien wel des te meer. Wat ontzettend mooi vastgelegd! Ik ga morgen EditieNL even in de gaten houden, gaaf hoor!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden worden middels * weergegeven