Het lot | Geboortereportage

Geboortereportage

In september mailde Yvonne mij dat nummer 2 onderweg was! Superleuk! 3 jaar terug heb ik de geboorte van hun eerste kindje Féline vastgelegd. Heel mooi als je dan bij het volgende kindje weer wordt gevraagd. Bij Féline heb ik een geboortereportage en newbornreportage gemaakt, maar Yvonne schrijft “dit keer wil ik wat anders”. Ze wil graag een zwangerschapsreportage en een vers-van-de-pers reportage. Hoewel ik het supertof vind en dolgraag wil doen, heb ik ook net de knoop doorgehakt om voorlopig geen geboortereportages aan te nemen. Doordat Liv zo vaak ’s nachts wakker wordt, hysterisch is als ik er niet ben en ik me daar niet goed bij voel, heb ik dit besloten.

Ik mail dit eerlijk naar Yvonne terug en geef wat opties. Het is eind september wanneer ik deze mail opstel en de uitgerekende datum is 24 maart, dus er kan nog veel veranderen in de tussentijd! Ik geef haar ook de mogelijkheid voor een andere fotograaf, want hoe dan ook vind ik dat er foto’s moeten komen. Ze denken er even over na, maar uiteindelijk willen ze niemand anders bij de geboorte en willen ze dan het lot laten beslissen. Ik kan alleen maar hopen dat de geboorte overdag gaat plaatsvinden, want ik zou het zo erg vinden als er nu geen mooie foto’s zijn. Wat betreft de zwangerschapsfoto’s zetten we in op sneeuw!

Helaas ben ik net op vakantie wanneer er in Zeeland al 2 dagen sneeuw ligt en daarna gaat het feest niet meer door. Wat overigens de pret niet mag drukken, want we maken een hele leuke reportage waarbij we ook meteen de foto maken voor op het geboortekaartje. Féline kan niet wachten tot haar broertje er is! Yvonne en Paul trouwens ook niet, want het is een spannende zwangerschap geweest, hoor ik tijdens de zwangerschapsreportage. Op de echo waren afwijkingen te zien en om een lang verhaal kort te maken, waren ze hierbij wekenlang in een medisch circuit beland waarbij bijna alle aandoeningen de revue gepasseerd waren. Paul en Yvonne hadden samen besloten om de zwangerschap niet af te breken, wat de uitslag ook zou zijn. Gelukkig was de uitslag goed en nu konden ze toch nog de laatste weken onbezorgd genieten!

Zwangerschapsreportage

Rond de uitgerekende datum ben ik een paar dagen in Italië en ik hoop niet dat de bevalling dan net zal plaatsvinden. Ook hier is Yvonne weer heel nuchter: “als je er bent dan ben je er en anders hebben we mooie foto’s erna”. Het lot zal beslissen. Omdat ik ook erg veel zin heb om weer een geboorte te fotograferen, spreken we af dat ik de hele geboorte vast zal leggen als het kan binnen de tijden waarop hij geboren wordt. Poe, inmiddels hangt er wel veel van dit lot af 🙂

De uitgerekende datum komt en gaat en mijn reis naar Italië komt en gaat. Geen baby. Féline was een flinke baby toen ze werd geboren en het lijkt er niet op dat dit kindje aanstalten maakt om uit zichzelf geboren te worden. Er wordt daarom besloten om Yvonne in te leiden.

Op 2 april is het zover! Yvonne denkt zelf dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen. Het is super mooi weer en Denny zou eigenlijk weggaan, maar die blijft voor de zekerheid maar thuis. Om 10u worden de vliezen gebroken en Yvonne en ik houden contact via de app. Ze blijft erbij dat ze niet denkt dat de baby er gauw zal zijn. Meestal kloppen vermoedens van de mama wel, dus langzaam begin ik te denken dat het lot dan misschien beslist dat ik er niet bij ben. Om 11.24u krijg ik een app dat het infuus opgestart is, maar dat er nog steeds weinig spannends verder gebeurt. Om 13.30u krijg ik de volgende update: er komen langzaam weeën die nog niet lang duren. Dat klinkt “goed”. Het begin is er in elk geval. Yvonne schrijft dat ze genoeg babbels tussendoor heeft, dus dat we nog wel even hebben. Om 14.16u stuurt ze dat ze 3cm ontsluiting heeft, maar dat er nog tijd zat is. Ik hoop alleen maar dat het geen nachtwerk wordt en ik erbij kan zijn.

Ik besluit om de volgende twee uren even af te wachten voordat ik besluit te gaan rijden. Als er in de tussentijd iets verandert, dan hoor ik ervan. We zitten lekker in de tuin en ik kijk net op de klok. Het is 15.45u. Anderhalf uur na het laatste appje. Ik denk dat ik zo eens vraag hoe het ervoor staat en opeens krijg ik een app van Paul: “opeens 10”

Wat?!?!?!!?!?

Alles staat klaar en om 15.48u zit ik in de auto. 16u komt er weer een app van Paul: “Hij is er net”……

….En dan beslist het lot alsnog dat het een vers-van-de-pers reportage wordt. De reportage waar Yvonne in eerste instantie om had gevraagd in de allereerste mail. Ik weet niet of ik het mooi vind of ervan baal 🙂

Totdat ik binnenkom. Yvonne ligt verwonderd met Casper op haar borst. “Hij was er opeens, ik had niet door dat het zo snel ging”. Ook aan Casper is te zien dat hij in een rotvaart is geboren, hij ziet nog een beetje blauwig en zijn gezichtje is ietwat opgezet. Ik ga doen waarvoor ik hier gekomen ben: foto’s maken! Ik baal niet meer, ik geniet!

Alle eerste momenten in Casper zijn leven leg ik vast. Wat is het fijn om hier te zijn. Ook als zijn grote trotse zus komt (die in dezelfde kamer is geboren!), ben ik erbij om foto’s te maken. Het lot is iets wonderlijks.

Lieve Yvonne, Paul en Féline, geniet van elkaar!

 

Geboortefotograaf Zeeland Geboortefotograaf Zeeland Geboortefotograaf Zeeland Geboortefotograaf Zeeland Geboortefotograaf Zeeland Geboortefotograaf Zeeland Geboortefotograaf Zeeland Geboortefotograaf Zeeland Geboortefotograaf Zeeland

Op woensdag 3 mei zag ik ze weer voor de newborn lifestyle shoot. Casper is al zo veranderd, wat een heerlijke mannetje! En zijn grote zus is zo trots!

Newbornshoot

Reacties

Reacties