Een jongen of een meisje?

Nadat ik de geboorte van het derde kindje van de zus van Wilco had gefotografeerd, waren hij en zijn vrouw Nathalie ook enthousiast geworden over een geboortefotograaf en toen Nathalie zwanger was van haar 4e kindje nam ze contact met me op. Een paar weken later ontmoette ik Nathalie en Wilco voor een kennismakingsgesprek. Bij de vorige 3 geboortes woonden ze in Zierikzee en moest Nathalie in het ziekenhuis bevallen, maar omdat ze nu verhuisd waren naar Arnemuiden, mocht ze dit keer thuis bevallen. De baby in de buik was een verrassingsbaby, bij de andere kinderen wisten ze van tevoren het geslacht niet. De eerste was een meisje, Kyra, daarna kwam haar zusje Pearl en het derde kindje was een jongetje, Paz. De vraag was nu of Paz zou moeten opboksen tegen 3 zussen of dat het in evenwicht gaat komen 😉

De uitgerekende datum is 7 juli 2016. Op 6 juli wordt Nathalie gestript. Bij Paz beviel ze toen dezelfde avond, dus wie weet krijgt Liv voor haar verjaardag een baby 😉 Het rommelt wel wat die dag, maar echt doorzetten doet het niet. Ook de uitgerekende datum komt en gaat. Op vrijdag 9 juli wordt Nathalie opnieuw gestript. Dit keer lukt het strippen beter en voordat ik ga slapen zet ik alles gereed zodat ik zo weg kan. Arnemuiden is niet zo ver, maar de verwachting is wel dat wanneer het doorzet, de baby niet lang op zich zal laten wachten.

Toch word ik de volgende ochtend wakker zonder telefoontje… Het is stil gebleven, ik ben benieuwd wat de dag brengt. Op het moment dat ik me dat afvraag stuurt Nathalie me een appje. Het heeft de hele nacht gerommeld en voorzichtig begint ze nu te denken dat het weleens begonnen kan zijn. Om 8.50u belt ze me op om te overleggen. Ze klinkt heel helder en de weeën zijn goed te doen. We spreken af dat ze contact opneemt met de verloskundige en dat we daarna kijken wat wijsheid is. De verloskundige komt direct en om 9.30u hebben we weer contact, ze heeft 5cm ontsluiting! Zo, dat schiet op! Het zet nog steeds niet door, maar ik wil niet dat ik straks als een gek naar Arnemuiden moet rijden en aangezien de verloskundige zelf niet meer weggaat, lijkt het me verstandiger dat ik op mijn gemakje die kant op ga.

Om 10.15u kom ik aan. Het is een prachtige mooie dag (heerlijk na al die regen!) en midden in de woonkamer staat een bed wat ze speciaal gehuurd hebben voor de geboorte van hun 4e kindje. Het is een ontzettend licht huis (en mega opgeruimd! Nesteldrang?) en ik weet nu al dat dit prachtige foto’s gaan worden. Nathalie zit op een bal voor het bed en de verloskundige zit samen met Wilco aan tafel. Er wordt gekletst, nog meer gekletst en nóg meer gekletst… Samen met lekkere koekjes die Wilco uitdeelt. Is dit een bevalling?

De verloskundige besluit om 11.30u te kijken hoe het ervoor staat. Nathalie heeft nog 5cm. Ze wordt nogmaals gestript en we wachten weer af. Ze krijgt wel het advies om zich even af te zonderen, want dat gekletst is leuk, maar uiteindelijk niet bevorderlijk voor de ontsluiting 😉 Wilco haalt ondertussen het wiegje naar beneden en maakt de kruiken klaar. Daarna gaat Nathalie naar boven om te douchen en op dat moment komt ook de kraamzorg aan.

Terwijl Nathalie boven onder de douche staat, worden er boodschappen bezorgd. Dat is handig zo’n bezorgservice die “oma” heet. De moeder van Wilco heb ik eerder gezien bij de bevalling van haar dochter. Ze vindt het weer spannend en dat is het natuurlijk ook, elke keer weer!

Wanneer ik daarna boven ga kijken is Nathalie onder de douche vandaan. Het is bijna 12u. De weeën lijken wat sterker te zijn en ik wil haar niet uit haar ritme halen en ga terug naar beneden. Wilco gaat naar boven. Af en toe loop ik er even naar toe om een foto te maken. Ze zitten op de kamer van Paz die het koelste is op dit moment. Nathalie vangt de weeën op, op de bal of staand bij de muur en het helpt als Wilco tegendruk geeft in haar rug. De weeën zijn nu echt goed op gang.

De verloskundige heeft gezegd dat wanneer Nathalie er klaar voor is, ze naar beneden kan komen om te kijken hoe ver ze is. Om 13.45u doet ze dat. Terwijl ze haar weeën opvangt, lijkt het erop dat ze persdrang krijgt. Ze komt op bed liggen en de verloskundige zegt dat ze 8cm ontsluiting heeft, in overleg worden haar vliezen gebroken. Het is 14.20u. Vrijwel meteen daarna krijgt Nathalie echt persdrang en om 14.30u gaat ze meepersen. Het gaat allemaal vliegensvlug en het is fijn dat we allemaal er zijn. Nathalie doet het heel rustig en beheerst en daar zien we al een heleboel haar. Al zuchtend komt hij helemaal tevoorschijn en daar is het hoofdje al! Wilco staat klaar om het kindje aan te pakken, maar de schoudertjes willen alleen wat minder makkelijk geboren worden, het blijkt dat hij twee keer de navelstreng om zijn nek heeft. De verloskundige bevrijdt hem uit zijn benarde positie en dan kan hij helemaal geboren worden. Het is 14.40u wanneer de baby wordt geboren! Hij zit nog onder een dikke laag huidsmeer en ziet wat blauw door zijn benarde positie. Wilco is er even van onder de indruk, maar wanneer hun kindje goed gaat huilen, zie je hem ontspannen. De verloskundige opent de beentjes en het is… een jongen! Wat leuk! Nathalie glimt van oor tot oor en Wilco staat met een hoop huidsmeer aan zijn vingers trots te kijken!

Voordat de placenta wordt geboren voelen Nathalie en Wilco eerst aan de navelstreng. Ze hebben dit niet eerder gedaan en nog een heel klein beetje voelen ze hem kloppen. De placenta wordt geboren voordat de navelstreng geknipt wordt; een halve lotus bevalling. Bijzonder om de placenta nog vast te zien aan de baby. De verloskundige laat zien hoe hun kindje in de placenta heeft “gewoond”. Daarna knipt Wilco de navelstreng door. Ik ben inmiddels heel benieuwd hoe dit kindje heet, want de andere kinderen hebben bijzondere namen. Hij heet Jax! En Jax is prachtig! Hij is al heel alert en met een grote frons kijkt hij recht de camera in.

Hij ligt heerlijk bij zijn mama en ze hebben uitgebreid de tijd om te knuffelen. Al gauw gaat hij zoeken en het eerste wat hij vindt, is zijn duim waar hij gretig op begint te sabbelen. Nathalie gaat flesvoeding geven, dus hij hoeft niet verder te zoeken. Ze bellen ondertussen hun families op, zodat die langs kunnen komen. Dan is het tijd om even met papa te knuffelen, lekker huid op huid. Hij vindt het ook heerlijk bij zijn papa en Nathalie kijkt verliefd naar haar twee mannen.

Al ligt hij prinsheerlijk bij zijn vader, de verloskundige moet hem toch even nakijken. Hij slaagt met vlag en wimpel en wordt “op de ouderwetse manier” in een hydrofiele doek gewogen. Allemaal lekker dicht bij Nathalie in de buurt, zodat ze niets hoeft te missen. De sfeer is fijn en ontspannen. Jax weegt 3720 gram en dat zit hem voornamelijk in de lengte, want hij is 54cm lang. Nathalie kleedt hem daarna zelf aan en dan staan de zussen en broer voor de deur! Ze weten niet dat de baby al geboren is en komen stomverbaasd de kamer binnenlopen.

Kyra heeft meteen een lach van oor tot oor op haar gezicht, Pearl is verlegen en bij Paz duurt het wat langer voordat het landt. Voorzichtig komen ze dichterbij om te kijken. Wat is dit ontzettend schattig om te zien! De trotse opa en oma staan het van een afstandje te bekijken. Kyra geeft haar broertje een dikke knuffel en daarna een kus. Pearl en Paz kijken gefascineerd toe en wanneer er niemand kijkt, geeft Pearl Jax ook snel een knuffel!

In plaats van beschuit met muisjes, eten we lekker cake met slagroom en muisjes. De zus van Wilco en haar man zijn binnengekomen en vlak daarna komen ook de zus en moeder van Nathalie binnen. Nathalie haar zus is ook zwanger en schiet vol wanneer ze Jax ziet. Iedereen is blij en het is een gezellige boel! Ondertussen is de t.v. aangezet, want de Tour de France is begonnen. Voordat ik het weet, zitten alle vrouwen rondom het bed verliefd naar Jax te kijken en de mannen zitten met een biertje de Tour te volgen. Zo gaat dat met een thuisbevalling 😉

Voor het geboortekaartje maak ik foto’s van alle kinderen en ik maak nog een foto van het hele gezin. Wat een rijkdom 4 kinderen en wat een mooi gezin is het zo!

Lieve Wilco en Nathalie, ik wens jullie alle geluk als gezin van 6!

2016-07-11_0001 2016-07-11_0002 2016-07-11_0003 2016-07-11_0005 2016-07-11_0007 2016-07-11_0008 2016-07-11_0009 2016-07-11_0010 2016-07-11_0011 2016-07-11_0012 2016-07-11_0013 2016-07-11_0014

Reacties

Reacties