Nadat Cuba niet doorging en ik dat echt even moest loslaten, want ik zag ons er al helemaal rijden, kwamen we uit op 3 bestemmingen die alledrie een optie konden zijn. Er zijn veel landen waar ik graag nog heen zou gaan als Liv wat groter is, zoals Costa Rica (eigenlijk alle landen in Latijns Amerika), Indonesië, Myanmar (Denny en ik zijn daar al eens geweest, maar gaan graag nog eens terug), maar nu ze niet echt grote stukken zelf kan lopen, vind ik dat nog niet echt leuk. We kwamen dus uiteindelijk op de volgende 3 bestemmingen:

  1. Jamaica
  2. Maleisië, vaste land
  3. Zuiden van Thailand

Jamaica zou een combinatie worden van rondreizen en strandvakantie op 1 plek. In ongeveer 10 à 14 dagen kun je het eiland rond en dan zouden we nog een week op 1 plek hebben. Helaas waren de vluchttijden niet erg gunstig, dus Jamaica viel af (volgende keer 😉 ) en bij het kiezen tussen het zuiden van Thailand en Maleisië, werd ’t uiteindelijk Thailand. Ik ben in dat deel (behalve Phuket een keer) niet eerder geweest, we kunnen daar lekker Island hoppen, in januari is ‘t het droge seizoen, het is lekker weer, geen malaria (in principe). Kortom, perfect!
Alleen… op de meeste eilanden kan je niet met een auto komen, dus Island hoppen met een auto was dan geen optie. En daarom, eerder dan we hadden gedacht met Liv qua leeftijd, vertrekken we naar Thailand met onze backpacks.

Backpacken met een 1.5 jarige… Gekkenwerk of een geweldig plan?

Reacties

Reacties