We gaan weer op avontuur 🙂 Vlak voor kerst kwamen we tot de conclusie dat we in januari nog net een paar weken weg konden gaan, voordat de workshops beginnen en voordat Liv 2 jaar wordt en we een stoel voor haar moeten betalen in het vliegtuig 😉

We zijn de boeken in gedoken, want wat is nu een goede bestemming voor een 1.5 jarige waar het lekker weer is in januari? We vlogen in gedachten al de hele wereld over en na Canada (geweldig, maar echt te koud), een campertrip in Californië (hmm, dan willen we ook naar de Grand Canyon en andere natuurparken, maar daar is het in januari ook echt koud) kwamen we uit in Cuba. Dit eiland stond al langer op ons lijstje, ligt dicht bij Amerika (als er echt iets zou gebeuren), staat bekend om goede gezondheidszorg en ’t is lekker weer in januari. Wat wil een mens nog meer?! Het plannen kon beginnen!

De Lonely Planet werd gekocht (dat is altijd onze eerste stap als we een bestemming hebben gekozen), ik ging vluchten zoeken en Denny ging op zoek naar accommodatie. Ik vind het altijd fijn als de accommodatie voor de eerste 2 a 3 nachten geboekt is, zeker met Liv. Het was allemaal erg kort dag, want we wilden binnen 2 weken vertrekken, zodat we in NL nog tijd hadden om bij te komen van de reis, voor de eerste workshop.

Avonden achtereen zochten we naar accommodaties en een auto en weet je wat: niet te vinden! Nergens op het hele eiland een auto en alle accommodaties die we aanschreven, zaten vol (daarnaast kan je niet via Booking.com of Tripadvisor boeken, want dat is Amerikaans). Zonder Liv zouden we wel op de bonnefooi zijn gegaan, maar met Liv vonden we dit geen fijne gedachte.

Dus pakten we de wereldkaart er weer bij… benieuwd wat het geworden is?! Dat lees je in de volgende blog, morgen 🙂

P.S. Nog tips voor een volgende reis? (Ik moet er bij vermelden dat ik in Azië als reisleidster heb gewerkt en Laos, Vietnam, Borneo, Cambodja en Thailand (behalve het zuiden) van voor tot achter ken…)

Reacties

Reacties