Op vakantie
We willen graag op vakantie, maar met alles wat er nu in de wereld gebeurt, is het moeilijk om iets te plannen. We willen alleen echt graag iets om weer naar uit te kijken. Dus besloten we plannen te gaan maken voor een weekje weg in Nederland. Ik vroeg tips op Instagram aan jullie en stelde de volgende vraag:

We zoeken een camping met ruimte in de natuur (waar je geen verkeer hoort!) met het liefst een natuur(lijke) speeltuin: water, modder, creëren. Limburg spreekt aan omdat het dan net lijkt of je in het buitenland bent, maar het mag overal. Wie heeft er tips?

Camping tips in Nederland
Oh jongens, wat kwamen er ontzettend toffe tips binnen! Het verdient een blog zodat je altijd nog eens terug kan komen hier om de tips te bekijken. Er waren een paar campings die meerdere keren werden genoemd, ik heb dit erbij vermeld. Ze staan in willekeurige volgorde, maar campings die het meest genoemd werden bovenaan.

Onderaan deze blog onze keus en een paar foto’s van weekend weg op Ons Buiten (die overigens ook in deze lijst terugkomt genoemd door jullie) afgelopen zomer, om alvast in de sfeer te komen 😉

Lolotte (4x) – Neede
Lemmeler Esch (3x) – Lemele
De Leistert (3x) – Roggel
De Paal (2x)- Bergeijk
Netl (2x) – Kraggenburg
Hartje Groen (2x) – Schaijk
Camping de Lievelinge (2x) – Vuren
Het goeie leven (2x) – Eerde
Camping Noetselerberg – Nijverdal
Camping de Belten – Rheezen
Camping Tamaring – Ruurlo
Ons Buiten – Oostkapelle
Landgoed Ottermeer – Wouwse plantage
De Blauwe Haan – Uffelte
Camping Oosterberg – Epen
Camping de Blökke – de Heurne
Buitenland – Nieuw Amsterdam
Sallandshoeve – Nieuw Heeten
‘t Hemelke – Hulsberg
Camping Börkerheide – Westerbork
Camping Bij ons – Groesbeek
Hoeve de Gastmolen – Vaals
Gronselenpunt– Wijlre
Camping Duinhoeve – Renesse
Campings staatsbosbeheer – 23 mogelijkheden

Nog wat meer eisen
Nadat ik het oproepje geplaatst had en ik de tips bekeek, realiseerde ik me dat we meer eisen hebben. Zo hebben we het liefst een honden vrije camping (we hebben helaas niet erg goede ervaringen vanwege veel blaffen op tijden dat we liever slapen), we houden van klein en haken al gauw af op grote campings met animatie etc.

Van teksten zoals op de website van camping Lolotte (die het meest door jullie werd genoemd):

Wij gaan links waar andere kindercampings rechts gaan. Geen hossende animatieteams of een schreeuwerig binnenspeelparadijs, maar de natuur ontdekken tot gewoonweg vies worden

worden we dus echt heel erg blij! En 1 ding is zeker: deze camping gaan we zeker nog eens bezoeken!

Onze keus
Dat gezegd te hebben, hebben we voor de meivakantie nu ons oog op een andere camping laten vallen. Die wel groter is dan we voor ogen hadden en ook wat meer luxe dan we voor ogen hadden en helemaal niet in de buurt ligt van Limburg haha.

We hebben gekozen voor Netl. De reden? Behalve dat het er uit ziet als een hele toffe camping en ik een aantal hele leuke privé berichten kreeg erover, hebben ze een kookruimte. We hebben nog 0 kookspullen en omdat we niet weten hoe we er dan voorstaan “corona wise” en het toch fijn is als we kunnen eten, is dit een veilig optie 🙂 En als het plenst van de regen, is het ook fijn dat je in een droge ruimte je eten kan bereiden 😉

Een leuke bijkomstigheid is dat het 30 minute van Zwolle is, waar Denny zijn moeder woont en dat vindt Liv helemaal geweldig, die is dol op haar oma (en wij natuurlijk ook haha). We kunnen dan ook gezellig daar langs! En het is 30 minuten van Friesland waar we nog nooit zijn geweest en goeie verhalen over horen.

Helaas kunnen we nog niet boeken, want als blijkt dat ze niet opengaan krijgen we niet ons geld terug, maar moeten we de vakantie verplaatsten en voor de zomervakantie hebben we andere plannen. (als als als) Dus nu hopen dat zodra er groen licht komt, er nog plek is.

P.S. Vakantie in Zeeland?
En dan nog een leuke PS. Althans denk ik.. als het doorgaat, dan stellen we graag ons huis beschikbaar voor een kleine vergoeding voor een gezin of stel die graag vakantie in Zeeland wil vieren. Inclusief fietsen. Zodra onze vakantie zeker is, laat ik daar meer over weten op social media (Instagram en Facebook)
nederlandse campings tips kamperen camping nederland tips campings nederland kamperen in nederland kamperen zeeland tips natuurcampings

Reacties

Reacties