Eind november bleef Liv maar vragen hoeveel nachtjes het nog duurde voordat het Sinterklaasavond was, en hoeveel nachtjes tot kerstmis en hoeveel nachtjes tot de ijsbaan en hoeveel nachtjes tot het vuurwerk (maar ook hoeveel nachtjes tot Hartjesdag (Valentijnsdag, dankjewel True), Pasen, haar verjaardag, you name it!). Liv en ik gingen aan de slag. In deze blog een aantal tips voor de beste kinderkalender.

Zelf maken – DIY
Ik besloot –net zoals mijn moeder vroeger deed- een kalender te maken. Maar dan een waar ze zelf ook mee kon helpen, waarbij zij mocht tekenen wat er die dag zou gebeuren. Het was een leuk projectje en ze wist precies welke tekening wat betekende. Ik had het zelf niet zo handig getekend, omdat ik niet met weken had gewerkt, maar het plezier ervan was net zo groot. Ik merkte alleen dat ze, nadat we hem gemaakt hadden, geen zin had om nieuwe tekeningen te maken voor nieuwe afspraken. Daarnaast wilde ik ook niet elke week of maand zelf aan de knutsel.

Kalender

Tips voor kalenders
Ik deed een oproep op Instagram met de vraag welke kalender jullie zouden aanraden waar genoeg ruimte was om op te tekenen. Ik kreeg heel veel tips binnen die ik hier graag met jullie deel. Het hielp al enorm dat velen van jullie het woord “Familie Planner” noemden. Ik zocht op kalender, maar Familie Planners hebben veel meer ruimte om op te kunnen tekenen. Op bol.com vind je al meteen heel veel verschillende Familie Planners. Klik hier voor een overzicht.

Magneetbord en/of white board
Een aantal mensen zeiden: koop een white board of magneet bord en maak daar je planning op. Een leuk idee, maar “het probleem” is dat je dan maar 1 week tegelijk kan maken en Liv heeft het nu al over haar verjaardag in juli. Ik wil graag kunnen laten zien hoe lang het nog duurt voordat die is. Als je “maar” per week kan plannen kan je dus geen afspraken verder in het jaar erin zetten. Mocht dit voor jou geen probleem zijn dan heeft Bol.com een aantal hele toffe! Ook Hema heeft een gaaf magneetbord. In de winkel heb ik er ook magneten bij gezien dacht ik (of waren het stickers?), maar die kan ik online niet vinden.

Gezinnig
De beste tip die binnen is gekomen is de website Gezinnig.nl. Ze hebben een aparte pagina voor Plannen en daar staan ontzettend leuke dingen op. Voor mij was het op dit moment boven het budget, maar als je het geld wel hebt is dit een erg toffe site om op rond te snuffelen! Ze hebben hier ook gave magneten die je kan gebruiken als je toch kiest voor een magneetbord.

Zelf printen
Uiteraard kan je zelf iets maken in Word en het uitprinten. Op de website van hip & hot heb je ook een free printable. Wel met een maand op 1 papier, dus dan weer niet zoveel ruimte.

Hema
Gezien het budget kwam ik zelf uiteindelijk op deze planner uit van de HEMA. Liv vond hem leuk genoeg om haar goedkeuring te krijgen en er is genoeg ruimte om iets te tekenen. Er kwam zelf nog een leuk setje stickers bij! (links op de foto)

Kinder kalender

Symbolen
Zoals ik al eerder aangaf had Liv op een gegeven moment geen zin meer om te tekenen en via Instagram kreeg ik ook via Esther een hele leuke tip: werken met symbolen! Op Sclera vind je voor bijna alles een symbool. Ik heb ze uitgeprint op foto papier en uitgeknipt en Liv kan ze nu plakken op haar kalender waar nodig. Ze vond ze wel een beetje saai zwart wit dus voor bepaalde dagen hebben we wat plaatjes van het internet geprint. Zoals bv een kleurrijk plaatje voor het vuurwerk (oud & Nieuw), Valentijnsdag en Pasen. Op haar verjaardag hebben we gekleurd en zo is de nieuwe kalender een mix van verschillende dingen, maar wel duidelijk.

Children Calendar

We zijn er allebei erg blij mee. Overzichtelijk, per week verdeeld, maar wel genoeg weken om vooruit te werken.

P.S. Ook Action verkoopt familieplanners (die kwamen niet door Liv haar keuring en heb ik geen link van online) en Lente Zoet verkoopt ook echt een hele leuke!

Heb jij nog een tip die er niet bij staat? Ik hoor het graag!

 

Reacties

Reacties