Voordat we op reis gingen schreef ik een blog over wat wij allemaal meenamen op een wereldreis met een kind voor een jaar door landen met alle seizoenen. Nu de reis erop zit blik ik graag met jullie terug hoe we onze bagage hebben ervaren. Wat waren onze favoriete producten? Waren er spullen overbodig? Was het inderdaad veel te veel? Je leest het in deze blog!

Je geheugen even op frissen over wat we allemaal bij hadden? Je leest de blog hier:

Favoriete/ meest gebruikte producten

In dit lijstje de beste dingen die we hebben meegenomen afgezien van telefoons, computers en camera’s en de drager (zonder drager geen vakantie). Daar gaan we!

Met stip op nummer 1: de kluistas van PacSafe

Ik weet niet hoe lang we deze tas al hebben, maar we love it! Al onze electronica past erin (2 Macbook’s, Nikon D750 camera met 35mm lens, Ipad, harde schijven en onze Olympus camera. Er is werkelijk waar altijd een plek waar je de tas aan vast kan maken. Zelfs in de auto kon die vast gemaakt worden aan een ring. Zo hoefde we nergens onze zorgen te maken over onze spullen en konden we ook alles met een gerust hart in de auto laten liggen. Dit doen we overigens alleen op reisdagen, en altijd uit het zicht (uiteraard), want anders ligt het thuis veiliger. Korte reizen, lange reizen, het maakt niet uit, dit is echt onze musthave op reis!

2. Een bluetooth Speaker

Wat hebben we veel plezier gehad (en nog steeds) van onze  speaker. Althans, de eerste die we hadden is kapot gegaan, dus inmiddels de tweede. Meer robuust en ook nog waterdicht, een soortgelijke als deze. We kregen een proefabonnement bij Deezer en de combinatie was geweldig. Je kan hiermee ook offline muziek beluisteren en ook eboeken. Favoriet waren de tracks van Trolls, Frozen en Moana/Vaiana en de luisterboeken van Dikkie Dik en Woezel en Pip. Er zijn heel wat kilometers geweest in de auto waar dit de lifesaver was, maar ook in de supermarkt of soms gewoon op straat hebben we af en toe lekker staan swingen 😉 Het was de eerste keer dat we zoiets bij hadden, maar zeker niet de laatste keer.

3. Een powerbank

Het is de eerste keer dat we op reis gingen met een powerbank, but we are hooked! Wat is dat ding handig zeg. Vooral als je gaat kamperen, maar ook als je lekker lui op de bank zit en even wat wil doen op je telefoon maar het dichtstbijzijnde stopcontact is 6 meter weg (dat is echt vaak in het buitenland :p ). We hebben zelf gekozen voor een kleine powerbank met de sterkste capaciteit, zodat ie meerdere apparaten kan opladen. Ook voor de Ipad bleek het handig bij een lange autoreis. (via de usb later in de auto kan je geen Ipad opladen, daar is het vermogen niet genoeg voor. Kwamen we ook deze reis achter, you’re welcome 😉 )

4. Mijn spaanse sloffen

Ja lach maar: het meest gedragen item wat ik bij heb! (behalve de laatste 2,5 maand in de tropen). In Amerika en Canada moet je vaak je schoenen binnen uit doen (en sowieso doe ik dat liever) en dan zijn pantoffels zo fijn! Zelfs in de zomer met standje vries op de airco. Zelf heb ik zwarte (de voorbeeld link zijn beige), omdat je dan niet ziet dat ze vies zijn 😉 Ik heb ze zoveel gedragen dit jaar dat de wol op vele plekken van binnen er helemaal is afgesleten. Ik ben zo blij dat ik deze bij heb! Uiteraard totaal overbodig als je alleen naar de tropen gaat 😉

5. De babyfoon mét camera

Dit zal niet voor iedere ouder nodig zijn, maar voor ons onmisbaar. Liv slaapt bij ons in bed, wat betekent dat ze er in theorie uit kan vallen. Daarnaast is het nogal een slaapwandelaar en zo zijn we er altijd op tijd bij en zitten we een stuk relaxter. We hebben op zoveel verschillende adressen geslapen in soms enorme huizen dat dit echt fijn was/is om bij te hebben.

6. Mijn sjaal

Wellicht een gek item om te noemen, maar wat heb ik mijn sjaal veel gebruikt! Niet alleen omdat het veel koud is geweest, maar ook als handdoek op het strand als we niks bij houden, een snottendoek voor Liv (en die heel wat verkouden geweest…) en als bedekking toen we eenmaal naar een Islamitisch land gingen (wat aan het begin niet op de planning stond). Ik heb overigens niet precies die in de link, maar wel een soortgelijk in het grijs: past overal bij 🙂 En als je op instagram kijkt draag ik hem ook heeeel veeel haha. Onmisbaar ding.

Overbodige spullen

Elke reis trap ik er toch weer in: dat ik denk dat ik het (heel) belangrijk vind dat ik dingen bij heb waar ik er heel leuk in uitzie. Inmiddels weet ik dat als je naar bijvoorbeeld Azië gaat, dat “hip” daar een hele andere betekenis heeft en als je aan het rondreizen bent dat hip zijn helemaal niet handig is. Het kan beter praktisch zijn. Omdat we dit keer naar meer Westerse landen gaan, liet ik me toch weer verleiden om wat leuke dingen mee te nemen, zoals bijvoorbeeld mijn veel te dure leren laarsjes. De conclusie na een half jaar was dat ik ze 2x had aangehad (en dan nog alleen maar omdat ik ze bij had en het moest van mezelf). Ik heb ze daarom halverwege bij Nederlanders achtergelaten en uiteindelijk zijn ze via hun weer terug thuis gekomen bij mij maanden later 🙂

Geloof me: als je rondreist wil je gewoon dat het praktisch is. Dat betekent niet dat je er als een slons moet bijlopen, dit keer had ik wel praktisch, maar leuk gepakt. Ik had bijvoorbeeld niet van die suffe wandelschoenen die ik al jaren kocht, maar dit keer een echt leuk paar gekocht, namelijk Panama Jacks. Het hele jaar met heel veel plezier op gelopen! Overigens vind ik zelf de Timberlands ook erg leuk en die zijn ook super geschikt om mee te hiken (en deze kleur past overal bij 😉 ).

Hadden we teveel bij?

Doordat we van de 12 maanden, 9,5 maand met een auto hebben gereisd konden we ook goed spullen in de auto laten die we minder vaak gebruikte, of bv winterkleding in de auto leggen met zomerweer en vice versa. Daar waren de Packing Cubs ook weer super handig voor. We hebben bijna niets onderweg hoeven bijkopen (ook niet voor Liv), dus dat was super. Al met al ben ik heel blij met wat we hebben meegenomen! 🙂

 

Deze blog bevat affiliate links. Wat dat zijn, lees je hier.

Reacties

Reacties