Fotoshoot door Arno Hoogwerf Fotografie

Arno en ik “kennen” elkaar al langer door social media. We zitten in een aantal dezelfde Facebook-groepen. Ruim 2 jaar geleden raakten we een keer via Facebook aan de praat over zwangerschapsfotografie en zo kwamen we erop dat veel vrouwen het toch eng vinden om hun zwangere lijf goed te laten zien. Met andere woorden: met weinig kleding (of geen) en zo puur mogelijk. Zeker als de fotograaf een man is. Ik vind zelf -als de foto’s goed gemaakt zijn- deze vorm van fotografie echt prachtig, ook al doe ik het zelf niet als fotograaf. Dus met mijn grote mond zei ik: “als ik zwanger ben, dan mag je van mij zulke foto’s maken. Dat durf ik wel en dan kan je die voor je portfolio gebruiken”. Denny en ik hadden toen net besloten (of eigenlijk had ik dat natuurlijk al lang haha) dat we ‘t graag wilden proberen om een kindje te kunnen krijgen. Uiteindelijk duurde het meer dan 2 jaar voordat ik tegen Arno kon zeggen: “ik ben zwanger!” Ondanks dat het zo lang duurde, wilde hij het concept nog steeds uitwerken. Dus maakten we een Pinterest- Bord aan voor inspiratie en spraken we over een locatie. Dat werd uiteindelijk de yogastudio van Flow’er yoga in Middelburg, waar ik zelf al een paar jaar yoga lessen volg (een aanrader trouwens! Yoga en Flow’er Yoga). Het is gevestigd in een prachtig oud pand, met een mooie houten vloer en prachtig licht.

Toen de datum dichterbij kwam, werd ik toch wel iets nerveus. Bloot is toch wel bloot, ook al zie je niets. Hoe hard ik ook geroepen had dat ik het geen probleem vond, hoe spannend ik het nu toch vond. Natuurlijk had ik de week ervoor een ontstoken oog (gelukkig was dat weg) en stootte ik overal tegenaan wat je maar kon bedenken en had ik dus veel blauwe plekken. Toen mijn navelpiercing ook nog eens ging ontsteken was ik echt flink aan het balen. Je wilt toch zo goed mogelijk voor de dag komen 🙂 Denny was daarnaast niet al te enthousiast over het idee, dus dat hielp niet echt mee. Toen heb ik eerlijk tegen Arno gezegd dat ik het wel erg spannend vond en dat hij waarschijnlijk wel wat moest photoshoppen… Nadat het hoge woord eruit was, was het al de helft minder spannend 🙂

Omdat ik –uiteraard- wat thuis was vergeten, was Arno al eerder op locatie dan Denny en ik. Het is erg leuk om een andere fotograaf aan het werk te zien. Hij had allerlei lampen bij en als er een foto werd gemaakt, kon je meteen meekijken op zijn MacBook. Ideaal! Eigenlijk was het al niet meer spannend vanaf het moment dat ik binnen was. Ik had van de babykamer een voile gordijn meegenomen en daar begonnen we mee als “bedekking”. Totdat Denny opeens zei: “Je kan dat gordijn beter weghalen.” Huh?! “Ja”, zegt hij “je ziet dan toch ‘niets’ en is echt naakt natuurlijk veel puurder”. Hahaha, hij vond het dus toch wel mooi 🙂

Het was in elk geval een ontspannen middag en ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Ik kon er ook maar niet over uit om mezelf op het MacBook scherm te zien verschijnen. Ik ben gewoon zwanger! Er worden gewoon foto’s van mijn eigen zwangerschap gemaakt! Soms is het net nog een droom. Ik ben elke dag zo ontzettend blij dat ik het mag meemaken!! Nu zelf op de foto gaan is extra bijzonder 🙂 (en straks mag ik nog een keer voor de “gewone” shoot samen met Denny door Annika van Balen van Photograffity).

Toen ik eenmaal de preview kreeg te zien, merkte ik wel dat het een drempel was om hem openbaar op Facebook te zetten. Het is toch heel intiem. Het was goed om dat zelf eens te ervaren, want ik mag zoveel intieme momenten van anderen delen en dat is ook één van de belangrijkste redenen waarom ik überhaupt deze blog ben begonnen. Niet alleen maar nemen, maar ook geven. Dus met lood in mijn schoenen de foto gepost op Facebook en daar kwamen zoveel mooie reacties op dat ik het niet bij kon houden. Super lief van iedereen! Dankjewel!

Zoals was beloofd hier nog een paar foto’s welke die dag zijn gemaakt. Met nogmaals dank aan Arno Hoogwerf die ik –natuurlijk- van harte kan aanbevelen en niet alleen voor zwangerschapsfotografie. Een Arno Hoogwerf Foto herken je meteen, hij heeft een hele eigen pure, lichte stijl van fotograferen. Ik ben trots dat ik zijn model mocht zijn.

blog1 blog2 blog3

Reacties

Reacties