Onze zesde week – van Grand Junction naar Dodge City

Na de 5e week waar we van het ene in het andere hoogtepunt rolden, is het nu even tijd voor wat meer rust. De week begon wel prachtig met een bezoek aan Colorado Grand Monument waar Denny een te gekke foto van mij en Liv maakte die zowel in onderstaande video als in de foto’s onderaan deze blog staat.

Omdat we op 24 april in West Virginia willen aankomen (waar ik in 1996-1997 een jaar heb gewoond), zijn we nu bezig om langzaam die kant op te gaan. Dat betekent –kortste route- door Kansas. Elke Amerikaan die we gesproken hebben zei letterlijk: “there is nothing to see in Kansas but corn and it’s flat”.

Het is overduideijk, nu we hier zijn, dat die Amerikanen nog nooit in Nederland zijn geweest, want plat is Kansas absoluut niet 🙂 Dat er alleen maar mais te zien is, klopt ook niet, want het is geen mais seizoen. Geen mais gezien dus haha. We snappen wel wat er bedoeld wordt, je gaat hier niet van de ene highlight naar de andere, maar ook dat heeft z’n charme.

De eerste nacht in Kansas was in een AirBnB in een huis van meer dan 100 jaar oud in een “dorp” met 160 inwoners (we hebben er 10 van gezien haha). Dit was een hele ervaring. Het weer paste er wel bij. Het was opeens -10 (overdag!) en dus bestond onze dag uit een wandeling naar de lokale eettent (de enige binnen 48 km in de omgeving. Het was erg leuk, niet  niet lekker. Daarnaast heerlijk in het huis rond gehangen waar van alles te zien was. Denny kon zich zo waar omkleden als een echt cowboy met de spullen die in de gangkast lagen.

Het is ook lekker rustig rijden, zonder Amerikanen die continu rechts inhalen. Daarnaast is er best weleens wat te zien, zoals bijvoorbeeld Monument Rocks. Kalkstenen rotsen die in the middle of nowhere staan en 80 miljoen jaar oud zouden zijn. Dodge city waar we nu zijn, Cowoby stad, valt een beetje tegen, maar he, we zijn een jaar weg, dus dat geeft niks 😉

We blijven nog een dag of 4 in Kansas voor we verder gaan, we zullen zien wat Kansas ons nog brengt. In elk geval twee leuke gastgezinnen! Liv kijkt er al naar uit, want in beiden gezinnen zijn 3 kinderen. Leuk!

Ook fijn dat we voorlopig in dezelfde tijdzone zitten, want de afgelopen 10 dagen hebben we 4x onze klok voor en achteruit gezet! Iets met staten die niet aan zomertijd doen en 2 tijdzones gepasseerd. Gek hoor per auto.

Wij genieten lekker in het “platte Kansas vol met mais”.

Tot volgende week!

PS het is weer een mix van foto’s van de Nikon en Olympus camera en een Iphone 7 en 5 🙂

Reacties

Reacties