Lise | Geboortefotografie – Vers van de Pers

Geboortefotografie Goes

Carola wist, nadat ze een paar keer foto’s’ van mij had gezien, 1 ding zeker: ze wilde heel graag dat er meteen na de bevalling foto’s gemaakt zouden worden. Van hun wondertje, van de eerste momenten samen en van alles wat er na een bevalling gebeurt. Ze mailde me daarom toen ze 18 weken zwanger was voor een “vers van de pers” reportage. 

Weken later kwam ze samen met haar man André voor een kennismakingsgesprek. Carola was erg enthousiast, maar van André hoefde het niet zo nodig. Hij was toch bang dat hij niet op zijn gemak zou zijn, het gevoel zou hebben dat hij moest poseren en –iets wat ik veel hoor- dat er dan een vreemde bij zou zijn. Uiteindelijk ben ik door de kennismaking juist geen vreemde meer, maar toch is dit het gevoel van veel mensen.

Ik vind het zelf moeilijk om mensen te overtuigen van geboortefotografie, want het belangrijkste is dat je op dat moment goed voelt en niet dat je nog zorgen moet maken over andere dingen. Het enige wat ik kan aangeven in zo’n gesprek is dat ik vaak hoor dat mensen achteraf spijt hebben als ze het niet gedaan hebben en dat als ze het wel gedaan hebben ze amper hebben gemerkt dat ik er was en dat de foto’s onbetaalbaar zijn.

André was niet overtuigd na het gesprek, maar omdat Carola het zo belangrijk vond stemde hij er wel mee in.

Afgelopen zondag, met 38 weken, stuurde André me dat de bevalling begonnen was. Het ging eigenlijk erg vlot en op het einde van de middag kreeg ik telefoon dat ze mocht gaan persen en kon ik op weg naar Goes. Daar heb ik gewacht tot ik de baby hoorde huilen en toen ben ik gaan fotografen. Zelf vind ik het altijd spannend wanneer je weet dat 1 van de 2 er eigenlijk niet zo achter staat, maar Andre leek totaal geen oog voor me te hebben, die was totaal gebiologeerd door zijn mooie meisje, Lise <3

Ik maakte prachtige foto’s en nadat ik de preview had doorgestuurd kreeg ik van Carola het volgende bericht: “Wowwww!! Wat een geweldige foto’s! Super blij mee. 
Super bedankt voor zo ver! Ook André vindt ze echt geweldig en is er heel blij mee. “So ècht gaaf, wie heeft er nou zulke foto’s?!” zei hij.”

Daar doe je het dan voor. Kijk zelf maar <3

 

Geboortefotografie Geboortefotograaf ZeelandGeboortefotograafGeboortefotografie ZeelandGeboortereportageGeboortereportage Zeeland

Reacties

Reacties