Na een nachtje geslapen te hebben (in een poolvilla vol met allerlei ongedierte), ziet het weer er niet veel beter uit. Het is weliswaar met poses droog, maar heel vrolijk word je er nog niet van. Maar goed, een paar dagen slecht weer is geen ramp, het weerbericht geeft alleen voor de komende week sowieso regen af. Dus wat gaan we doen?!

We overwegen allerlei opties, inclusief vliegen naar een ander land voor de laatste week. Uiteindelijk kiezen we voor de optie om een flink stuk in de auto te gaan zitten (ritje van ongeveer 5 uur) “terug” naar de westkant en dan daar noordelijker naar een eilandje te gaan. Het weerbericht geeft daar ok weer af, in elk geval geen regen. Om het wat soepeler te laten verlopen, willen we 1 nachtje in Ranong slapen en dan met de boot de dag erna naar Koh Phayam gaan.

De dag dat we vanaf Khanom naar Ranong rijden is overwegend droog, dus dat geeft de burger moed 🙂 Het hotel in Ranong is mooi en aan de overkant een hele leuke avondmarkt waar we heel wat bekijks hebben met Liv in de draagdoek. We zien veel mensen uit Myanmar, want we zitten hier maar 45 min. van de grens met Myanmar af. De muggen zijn wel nog steeds in grote getale aanwezig (en droog blijft het niet de hele dag). Af en toe word ik er helemaal paranoïde van omdat ik niet wil dat ze Liv steken, ze steken namelijk recht door je kleding heen. Tot 1 jaar wilden ze trouwens niets van haar hebben, maar daarna was het hek van de dam. Gek he?

Na ons nachtje Ranong, gaan we met de boot naar Koh Phayam en wat een relaxed eiland is dit! Super fijne sfeer, lekker eten, mooie stranden, rustige zee, toekans en eekhoorns in de bomen, lieve en leuke mensen en fijne accommodaties. Omdat we het hier zo naar ons zin hebben, boeken we nog 2 nachten bij.

Droog blijft het hier trouwens ook niet, maar na elke bui komt de zon weer even tevoorschijn. Terug in onze vakantie-vibes!

Lekker eten voor je neus, scheelt alles als het regent 😉

Reacties

Reacties