De laatste blog van de vakantie met wat leuke feitjes en weetjes en een aantal hoogtepunten (die nog niet gedeeld zijn, want de foto’s in deze en in deze blog waren ook zeker hoogtepunten!) Het was vanwege de regen een iets andere vakantie dan we van tevoren hadden bedacht, maar we hebben zeker (ook) genoten! Foto’s in deze blog zijn met een camera en met de Iphone gemaakt.

Het backpacken is goed bevallen, al hebben we het wat luxer gedaan dan de jaren waarin we dit deden zonder Liv 😉 We vonden het qua leeftijd wel makkelijker in Australië, afgelopen zomer. Toen vond Liv het nog prima om lange stukken in de draagdoek te zitten en die tijd was nu voorbij. Ze krijgt steeds meer haar eigen wil haha.

De terugreis ging trouwens van een leien dakje, zoals we gewend zijn! Op de heenreis hadden we gewoon pech gehad dat ze een paar keer wakker werd (gemaakt), net nadat ze in slaap was gevallen en dus oververmoeid raakte.

Feitjes
We hebben 1250 km gereisd (waarvan ongeveer 210 km met de boot), we hebben 13 accommodaties geboekt, waarvan in 1 niet geslapen en van de 21 dagen in Thailand hebben we 2 compleet droge dagen gehad (de laatste 2), op de andere dagen heeft het overdag en/of ‘s nachts geregend wat heel erg uitzonderlijk is voor de tijd van het jaar.

Bijzonder
Bij een bezoek aan een tempel in een niet zo toeristische plaats werden wij de bezienswaardigheid. Helemaal toen Denny gebruik maakte van de “knipservice” welke op die dag was. Iedereen kwam om te kijken en om foto’s te maken 😀

Integreren
Liv kon niet wennen dat iedereen aan haar wilde zitten of haar wilde optillen (dat gebeurde ook niet, want ze krijste dan de heleboel bij elkaar). Wel had ze snel door dat ze punten scoorde door te zwaaien en “bye bye” te roepen of “ka pun kaa” te zeggen. Dankjewel in het Thais. Dat deed ze dan ook volop 😉

Dieren
Voor Liv is elk dier bijzonder. Wat een feest waren alle kippen (“kippies”), hanen (“aan”), krabben (“krabbies”), salamanders, vogels (“tweet tweet”), vissen (“fissies”) etc. Hoogtepunt voor haar waren de olifanten (“ojifant”) en voor ons een Toekan.


Scooter
Ideale manier om op een plek de omgeving te verkennen. Liv vond het fantastisch op de scooter. We zijn zelfs een keer “verhuisd” van de ene accommodatie naar de andere, “Thai Styling”, namelijk al onze bagage en wij zelf op 1 scooter. Ging super goed. Helaas geen foto’s van dit tafereel 🙂

Slapen
Soms is borstvoeding geven best vermoeiend, maar het is zo verrekte handig op momenten! Is er een borst? Dan slaapt Liv, waar het ook is.. Favoriet was deze vakantie op de scooter hahaha, maar ook op het strand, in de auto, op de boot. Heel handig als je reist en je kind kan overal slapen (mits die borst er is tenminste…)!

Jetlag
Wist je dat Denny en ik echt nooit last hebben van een jetlag en dat Liv een kind van ons is, want ook zij heeft er totaal geen last van. Meteen bij thuiskomst terug in het ritme van hier, ideaal!

Wanneer mogen we weer? 🙂

Canada of Japan lijkt ons wel wat!

P.S Ik was het vergeten erbij te zetten in de paklijst, maar onmisbaar voor ons op reis was het Potette reis potje. Zo’n handig ding als je kind zindelijk is/ wordt!

(oh en de Ipad is ook zo’n geweldige uitvinding. Had niet gedacht dat ik dat ooit zou zeggen als moeder….. Sssssstttt!)

Reacties

Reacties