Vorig jaar verbleven we bij Ellen en aan haar familie in Wellington Nieuw Zeeland. Alle families waar we mochten blijven slapen kregen in ruil voor het verblijf een fotoshoot. Ik heb familieshoots gedaan, zwangerschapshoots, newbornshoots, maar Ellen had een bijzonder verzoek… Ze had thuis een geweldig boek: “Strong is the new pretty’. Hierin stonden prachtige portretten van vrouwen. Ze wilde graag zo’n soort shoot van haar meiden terwijl ze hun passie uitoefende: namelijk turnen.

Slik.

De foto’s die ze me liet zien waren echt meer dan fantastisch en het enige wat ik bij had aan apparatuur was mijn Nikon D750 en een 35mm lens. Uiteraard ging ik de uitdaging graag aan.

Toch moest ik nog een keer slikken toen we aankwamen in de “gymzaal”. Het was een hele kleine ruimte vol met gymtoestellen, nergens natuurlijk licht (behalve waar het heel vervelend als tegenlicht fungeerde), OVERAL TL licht en het plafond had een soort van zilverkleurig isolatiemateriaal. Ik kan echt zeggen dat dit de allermoeilijkste opdracht was die ik ooit heb moeten doen. Zeker omdat hier de bewegingen ook nog eens snel waren. Sommige foto’s zijn gemaakt op 16.000 ISO, dan weet je het wel 😉

De meiden hadden ook zo hun eigen idee, zo wilde de oudste heel graag op z’n kop een boek lezen 🙂

Hoe bang ik ook was om dit te doen, het resultaat viel uiteindelijk nog niet tegen en het was erg leuk om te doen, maar dat was ook omdat de meiden het zo leuk deden en keer op keer op keer weer mooie turn kunsten lieten zien.

Denny en Liv waren ook mee en Denny maakte nog een paar foto’s van mij in actie. Dan krijg je nog een beter idee van de ruimte.

Hier een kleine selectie van de gemaakte beelden. En Ellen & Familie: het is alweer even geleden, maar nogmaals SUPER bedankt voor het verblijven. Door onze verblijf bij jullie heeft Halloween een onvergetelijke indruk op Liv gemaakt 🙂

Reacties

Reacties