1 stapje tegelijk

Vandaag is het zover, “de” intake voor IVF in Gent. Niet dat ik er nu veel van verwacht, maar nu de dag er is, ben ik toch wel nerveus. We zijn flink te vroeg, omdat we weten dat we eerst nog allerlei papierwerk moeten doen. Gelukkig maar, want we moeten 45 minuten wachten voordat we ons in kunnen schrijven. We krijgen meteen al een stapel papieren mee en mogen dan naar de Reproductieve Geneeskunde. We maken er al grapjes over want er is weinig productiefs aan de zaadcellen van Denny laat staan reproductief 🙂 Als we aankomen wordt eerst ons hele dossier opgemaakt en komt de vroedvrouw (?) nog vragen aan Denny of hij ‘zaadjes’ heeft ingeleverd vandaag. Heerlijk die Belgen met hun verkleinwoorden. We gaan al met een halve slappe lach naar binnen. De dokter zien we hooguit 10 minuten en die is meteen heel duidelijk, het wordt ICSI en geen IVF en zonder hormonen is uitgesloten. Het lachen is me snel vergaan, toch die rotzooi in mijn lijf 🙁 Gelukkig lukt het me om mijn tranen binnen te houden. De dokter vraagt of we er nog over na moeten denken, maar dat lijkt me geen goed plan want dan pieker ik me alleen maar suf. Laten we maar doorgaan naar de volgende stap. Elke keer een stapje verder en dan bekijk ik het wel per stapje.

We gaan naar het kamertje ernaast en daar schrik ik me rot, omdat ik vrijdag ongesteld word, kunnen we theoretisch dan al beginnen! Ik zeg dat we in juli op vakantie gaan en of dat dan wel handig is. Het zou net gaan, maar ik zie dat niet zitten. Het is echt heel druk met mijn werk op het moment en er staan nog ik weet niet hoeveel fotoshoots gepland de komende tijd, ik zou niet weten hoe ik dat moet combineren en ik moet geestelijk echt nog even wennen….

Ook hier krijg ik weer het idee dat de meeste koppels liever vandaag dan morgen zo’n traject in gaan, maar ik niet. We wachten nu al lang genoeg, die paar weken maakt ook niet meer uit. We rekenen uit wanneer mijn eerste menstruatie na de vakantie zal zijn en dat is waarschijnlijk begin augustus. We zullen dan starten….

We krijgen hier een complete map, inclusief boekje en DVD mee (chique hoor) en instructies voor wanneer ik moet bellen. Daarna bloedprikken bij de “bloedprikgroep” ja heus, zo staat het op het bordjes en dan gaan we terug naar huis.

Augustus… zou augustus dé maand worden? Voor het eerst reken ik weer uit wanneer ik dan een baby zou krijgen. Mei… een mooie maand.. Maar voor het zover is moet ik eerst eitjes kweken, moeten ze uit mijn lijf gehaald worden, moeten ze goed zijn, moeten ze bevrucht worden, moeten het embryo’s worden zonder genetische fouten en moet er 1 blijven zitten in mijn baarmoeder en uitgroeien tot een baby. 1 stapje tegelijk…..

Reacties

Reacties