Eerste workshop geboortefotografie

In april gaf ik mijn eerste workshop geboortefotografie. Ik was maanden bezig geweest met de voorbereiding, want toen ik eenmaal had besloten om een workshop te geven, wilde ik het ook goed doen! De workshop was binnen korte tijd vol met 6 leergierige, enthousiaste (hobby) fotografen. Drie ervan hadden al eens een geboorte gefotografeerd en de anderen niet, maar alle 6 wisten ze wel 1 ding zeker: dit is waar hun passie ligt.

De workshop werd gegeven op een geweldige locatie in Zevenbergen waarbij iedereen per 2 een kamer met badkamer had en waar in de gezamenlijke (woon)ruimte de lessen werden gegeven. Alle maaltijden waren inclusief en man, man, man wat waren die uitgebreid! Dat wist ik zelf niet eens van tevoren, we hebben heerlijk gegeten dit weekend! Het allergaafste zou natuurlijk zijn wanneer we met z’n allen een geboorte hadden kunnen fotograferen, maar dit was uitgesloten. Om die reden had ik een actrice ingehuurd. Daarnaast was er een verloskundige en mijn vriend Denny speelde de papa.

Op vrijdagavond en zaterdag hebben we heel wat theorie behandeld (kennismakingsgesprek, voorbereiding, de geboorte, tips voor fotograferen etc). Zaterdagmiddag was het tijd om te oefenen: namelijk het weeënstadium. Met de actrice en Denny oefenden we onder verschillende lichtomstandigheden diverse scenario’s van weeën opvangen. Daarna brachten we een bezoek aan een ziekenhuis waar we een rondleiding kregen op de verloskamer. Een drukke dag 🙂 Nadat we ‘s avonds  hadden genoten van een Indische rijsttafel, was het tijd voor nog meer theorie, want wat doe je bijvoorbeeld als het fout gaat?

Met al deze informatie was het op zondag tijd voor iedereen om écht te oefenen. Per persoon kreeg iedereen de gelegenheid om een (nagespeelde) geboorte te fotograferen en daar slaagde iedereen goed in! Roselie, Denny en Kristien (de verloskundige) zetten 6x baby Dries op de wereld: geweldig gedaan! Na een stukje marketing was het tijd voor de echte baby Dries die met zijn ouders kwam. De verloskundige heeft met Dries laten zien welke onderzoeken er worden gedaan vlak na de geboorte en iedereen kon oefenen om dit te fotograferen. ‘s Middags was er tijd om deze foto’s te bewerken in Lightroom en hier uitleg over te krijgen.

Ondanks dat ik een heel weekend heb gepraat, was ik nog niet klaar. Er is zoveel over geboortefotografie te vertellen, daar kan ik wel een week over praten. Als je dan ook nog 6 zulke enthousiaste fotografen hebt, wordt het alleen nog maar leuker! Nederland en België zijn in elk geval weer een aantal goeie geboortefotografen rijker en voortaan kunnen we elkaars backup zijn! Het was zo’n geslaagd weekend dat ik overweeg om nog een workshop te geven dit jaar in november. Meer informatie vind je hier, je kan je daar ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Marry Fermont

Hier wat resultaten van de deelnemers:


Door Astrid Grootscholten


Door:LYNN Vriesen Fotografie


Door: An van Eycken


Door: Marijke Thoen

**Leer hier wat de deelnemers van de workshop vonden**

Reacties

Reacties