Toen ik net begon met geboortefotografie in 2011, was ik heel erg bang om iets te missen. Ik focuste me op de emoties van de ouders en alles wat ik daarnaast mee kon pakken, was mooi meegenomen. Tot ik in februari 2012 bij een geboorte was, waar het hoofdje van het kindje werd geboren met een vaste navelstrengomstrengeling. Dit komt niet zo vaak voor, maar houdt in dat de verloskundige niet (gemakkelijk) de navelstreng van het nekje kan halen, voordat de schoudertjes geboren worden. De verloskundige koos ervoor om de navelstreng door te knippen en toen de rest van het lijfje geboren te laten worden. Dit gaf mij tijd om dit allemaal vast te leggen.

Ik deelde de foto online en het riep flink wat discussie op, namelijk of de verloskundige wel of niet de navelstreng had moeten knippen, want er zijn nog andere methodes. Misschien dat de discussie nu weer oplaait, maar dit kindje is met een perfecte apgar score ter wereld gekomen en rent nu vrolijk rond, samen met zijn kleine broertje die inmiddels ook geboren is (thuis in bad).

Head born

 Zelf vond ik deze foto zo geweldig, dat ik dacht: zo’n foto wil ik vaker maken! Als je bij een geboorte bent, dan zie je het kindje langzaam ter wereld komen. Je ziet het stapje voor stapje gebeuren, het moment is ongelofelijk, maar als het kindje er eenmaal uit is, is het helemaal ongelofelijk. Zat dát in je buik?! Is dat via dat kleine gaatje (of een klein sneetje in geval van een keizersnede) naar buiten gekomen?! Het is eigenlijk niet voor te stellen en dat maakt dat de foto’s ervan extra gaaf zijn. De foto’s zijn, ondanks dat je niets ziet, toch heel persoonlijk en ik mag ze niet altijd delen.

 Daarom is het nu extra gaaf dat ik er –omdat het nu anoniem is- wel een heleboel mag laten zien! (Mocht je heeeeel toevallig een kindje herkennen, hou dat dan voor je alsjeblieft).

 Allemaal kindjes die officieel nog niet geboren zijn en dus eigenlijk -10 seconden oud <3

Enjoy!

P.s. als je een blogger of journalist bent en je wilt hierover graag een artikel schrijven neem dan contact met me op: marry@fermontfotografie.nl Het is NIET toegestaan om foto’s van de website te kopiëren ook niet met bronvermelding. Niet alle ouders hebben daar namelijk toestemming voor gegeven. Dankjewel!

Serie natuurlijke geboorte:

Serie natuurlijke geboorte

Serie keizersnede:
Hoofdje geboren

Reacties

Reacties