Op vakantie met je baby

Ik was begonnen met een heel verhaal over op vakantie gaan met je baby, maar terwijl ik aan het typen was, dacht ik: “wat een gezever” 🙂

De moraal van deze blog is: als je op vakantie wilt gaan, moet je dat gewoon doen! Zo stonden Denny en ik erin en zo is het ook super goed gegaan! We zijn naar Sardinië gegaan (over de eerste week hebben we nog een grappig filmpje gemaakt wat je hier kan bekijken).

We hadden net zoals altijd alleen voor de eerste twee nachten een kamer geboekt en daarna zouden we kijken wat we zouden doen. Op die manier waren we flexibel en konden we ook kijken hoe het met Liv zou gaan. Ik vond het vliegen wel spannend, maar Liv was niet onder de indruk. Zowel op de heen- als op terugreis heeft ze niet gehuild. Vooral veel gelachen naar iedereen 🙂 Met opstijgen en landen heeft ze aan de borst gedronken of had ze een speentje. Ze leek geen moment last van haar oren te hebben, dus de zorgen van tevoren waren voor niets haha.

In Sardinië ging het ook super goed. Natuurlijk pas je je wel aan met wat je doet, want we hebben geen dagen met haar op het strand gelegen (eigenlijk helemaal niet). Daar doe je haar geen plezier mee en daarnaast is ze zo ‘wit’ dat we haar niet graag in de zon laten als het niet nodig is. Dus op twee hele korte strandbezoekjes na, hebben we vooral genoten op terrasjes onder de parasol.

Liv vond het rondreizen geen probleem. Uiteindelijk hebben we bijna 1400km gereden en in 8 verschillende accommodaties geslapen.

Wat onmisbaar was, was de zijligger. (wat overigens wordt afgeraden door officiele instanties ivm wiegendood, maar wij vonden en vinden het een ideaal ding..) Hierdoor kon ze goed bij ons in bed slapen zonder ergens naar toe te rollen. Elke keer als we ergens aankwamen, schoven we het bed tegen de muur, zijligger erop en dan was Liv haar slaapplaats klaar. Ideaal! In combinatie met de puckababy slaapzak waren dit twee items waar we erg blij mee waren! Wat vond jij onmisbaar op vakantie met jouw baby?

Op vakantie met een baby zorgt ook voor veel aanspraak. De Italianen liepen echt letterlijk en figuurlijk met haar weg. Ze pakten haar gewoon op, zonder verder ook te vragen. Gaat heel anders dan in Nederland 🙂 In het begin vond ik dat wel een beetje gek, maar omdat Liv de aandacht alleen maar mooi vond, was het ook prima. Ze kan de woorden “ciao bella”, “ciao amore” en “piccolini” inmiddels dromen haha. Zo leuk!

Op vakantie gaan met alleen twee draagdoeken is ook goed bevallen. Ik denk dat er vaak heel jaloers naar ons gekeken is door ouders die met een kinderwagen over de kinderkopjes (maar dan een graadje erger) een stadje probeerden te bezoeken. Zo’n doek is echt ideaal! Het enige nadeel is dat je zonder kinderwagen, met een baby die nog niet kan zitten, in een restaurant haar op schoot moet houden. Of met een vierpersoonstafel legden we haar op het verschoonkleed gewoon op tafel. Als ze wakker is, vindt ze de draagdoek namelijk niets. Ik heb wel heel wat eten gemorst met haar slapend in de draagdoek haha. Denny was er beter in. En af en toe aten we gewoon om en om 🙂

Het was echt heel leuk en relaxed. We waren elke keer de laatste bij het ontbijt, tot grote verbazing van iedereen 😀

Voor herhaling vatbaar in elk geval! Hier een klein fotoverslag van zowel camera foto’s (niet mijn eigen trouwens, want dat leek me teveel gesjouw dit keer), als Iphone foto’s.

PS het filmpje is gemaakt met een app. De bedoeling was om ook nog iets te maken van de hele reis, maar foto’s is toch meer mijn ding dus verder dan deze trailer gaat het niet komen (dus geen film van anderhalfuur haha) 😉

 Eerste vakantie baby Holiday with your baby First holiday baby Vakantie met LIv

Reacties

Reacties