Het gesprek met de dokter

Ik probeer Denny uit te horen over hoe zo’n “trek-kamertje” *grijns* eruit ziet, maar aangezien we hier niet alleen zitten, wil hij er nu niets over loslaten. Hij trekt alleen maar van die “hou-je-mond-gezichten” 🙂 Hij haat het als ik zulke dingen doe in het openbaar, daar hoeft niemand wat over te horen.

Ik vind het nu wel spannend worden, alsof onze hele toekomst afhangt van dit gesprek. We hoeven niet lang te wachten voor we aan de beurt zijn. Gelukkig!

De dokter is een ietwat oudere man. Denny kent hem nog van de vaso-vaso, ik zie hem voor de eerste keer. Hij vraagt wat we komen doen en we leggen het hele verhaal uit. Dat we graag een kindje willen en graag willen weten wat de kans is op een natuurlijke zwangerschap, want dat is wat we het liefste willen. Hij begint eigenlijk meteen met een soort van kruisverhoor richting Denny. “Wanneer heb je de vasectomie gehad?” “Wanneer heb je de vaso-vaso gedaan?” “Hoeveel kinderen heb je?” “Heb je goed contact met je kinderen?” en dat gaat zo even door. Ik zie dat Denny er bloednerveus van wordt. Klotsende oksels! En dat heeft hij nooit.. ik krijg gewoon medelijden met hem en probeer te helpen met antwoorden waar nodig. Als “het verhoor” klaar is, zegt hij: “Jullie komen wel in aanmerking voor IUI”. Nu krijg ik klotsende oksels: IUI?!

Ik stamel: “is er voor ons dan geen kans dan om natuurlijk zwanger te worden?”.

Reacties

Reacties