We springen 2 jaar verder in de tijd (2012). We zijn inmiddels een setje, wonen samen en hebben het leuk. Ik dacht na 6 maanden al, met deze man wil ik kindjes. Hij niet en het is steeds meer een terugkerend issue geworden, soms eindigend in ruzie, soms eindigend in tranen, maar nooit zoals ik eigenlijk zou willen dat het zou eindigen. Ik zeg elke keer: “maar in de kroeg zei je toen dat je nog wel wilde?” waarop hij elke keer weer zegt: “ik zei dat we wel zouden zien hoe het gaat lopen”. Steeds meer heb ik de behoefte om te weten waar ik aan toe ben. Wil je nu wel of geen kinderen?! Maar het antwoord daarop komt maar niet. Het wordt echt een issue en ik ben steeds meer “de zeurende vrouw met rammelende eierstokken”. Geloof me, geen positie waar je graag in zit. Als je van een afstandje er naar zou kijken, dan zou je niet begrijpen dat je überhaupt zo zou doen.

Er gaan periodes voorbij dat ik probeer er niet over te praten, maar inmiddels ben ik geboortefotograaf en overal waar we komen gaat het over baby’s. Probeer het onderwerp dan maar eens los te laten. Het gaat er áltijd over. Het wordt steeds moeilijker. Uiteindelijk kom ik met deadlines. Alsof dat helpt… Het zorgt eigenlijk alleen maar voor ruzie en irritaties.

Misschien als je dit nu leest denk je: nou, lekkere relatie, maar dat is het nu juist, als we het onderwerp kinderen laten rusten hebben we het zo leuk samen! Hierdoor wil ik juist des te meer kinderen… Een vicieuze cirkel.

Na de zoveelste ruzie in september 2012 besluiten we om het te laten rusten tot onze vakantie in Myanmar –wanneer Denny deze blog leest voordat ie online gaat, hebben we er weer discussie over. In zijn hoofd was het namelijk anders, dat zal je nog lezen-, maar dan wil ik ook een antwoord. Ik vraag mezelf steeds meer af: “wat doe ik als hij niet wilt?”, dat maakt me dan ook meteen weer kwaad, want het hele eerste gesprek toen we elkaar leerden kennen, was juist om dit te voorkomen. Maar even serieus: “Wat doe ik nou als hij niet wilt?”

(Herkenbaar? Wat heb jij gedaan? Anoniem reageren kan ook. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en je kan ook gewoon een e-mailadres en naam verzinnen 😉 )

Reacties

Reacties