Lana | Geboortefotografie

Geboortefotograaf goes

Na het zien van een aantal reportages kozen Petra en Bojan voor een vers-van-de pers reportage (fotoreportage direct na de bevalling) en daarna een newbornreportage. De uitgerekende datum was 29 januari 2014.

Op zaterdag 25 januari krijg ik een berichtje van Petra dat haar vliezen die nacht zijn gebroken. Ze heeft af en toe een wee, maar het zet nog niet echt door. De rest van de dag blijft het stil en ’s avonds laat ze me weten dat het nog steeds rustig is. Als er van zaterdag op zondag niks gebeurt, dan gaan ze op zondag naar de gynaecoloog om te kijken wat wijsheid is.

Zondagochtend krijg ik een smsje dat de weeën zijn begonnen, maar als ik goed kijk zie ik dat dit geen smsje is van Petra, er is nog een andere bevalling (die ook een vers-van-de-pers-reportage hebben geboekt) begonnen! Ze zijn allebei in Zeeland, dus ik denk dat het wel goed komt, maar ben benieuwd!

Om 11u krijg ik een sms dat Petra 2cm ontsluiting heeft en ingeleid zal worden, ondertussen heeft de andere zwangere 4cm.  We zullen zien hoe de dag verloopt.

Uiteindelijk duurt het bij Petra wat langer en gaat “mijn” andere zwangere toch naar het ziekenhuis in Goes, ze krijgen –stom toevallig- een kamer tegenover elkaar!!! Wanneer ik in Goes aankom voor de bevalling van de ander en ik op de gang sta te wachten tot ik een baby hoor huilen, kom ik daar achter! Ik ga dus eerst even hallo zeggen bij Bojan en Petra. Alles gaat daar goed, maar de weeën zijn nog steeds niet heel heftig, ik beloof dat ik sowieso nog even dag kom zeggen wanneer ik wegga. Dit blijkt niet nodig te zijn, want het laatste stukje gaat toch nog snel bij Petra. Precies op het moment dat ik klaar ben aan de overkant, is Petra op het laatste stukje met persen en ik val letterlijk met mijn neus in de boter: een meisje!! Bojan heeft haar aangepakt en staat met “vieze” handen omhoog naast het bed met een smile van oor-tot-oor.

Bizar dat het zo getimed is, dat is nog eens efficiënt werken 🙂 Het meisje krijgt de naam Lana en ik maak prachtige foto’s van haar, haar trotse ouders van de trotse opa’s en oma’s!

Ruim een week later kom ik terug voor de newbornfoto’s. Wat is ze al veranderd he? Lieve Lana <3

Geboortefotografie Geboortefotograaf Geboortereportage Fotoreportage geboorte Foto's geboorte Foto's bevallingGeboortefotografie

Lana 9 dagen oud
Newborn fotografie Middelburg

Reacties

Reacties