Vakantie

Wanneer ik ongesteld word, ben ik licht gespannen, maar ook enthousiast dat er ein-de-lijk eens wat gaat gebeuren. Ik heb niet de illusie dat ik er meteen zwanger van ben, maar het feit dat we dit 6x mogen proberen is wel een geruststelling. Nerveus bel ik naar het telefoonnummer op het papier. “De IUI-lijn”. Dat moet tussen 10u en 10.30u. Ik bel om 9.55u en er neemt niemand op.

Ik ben natuurlijk te vroeg.

Ik bel nog een keer om 10.01u. Niets.
Om 10.10u. Niets.
Om 10.15u. Niets.

Ik heb toch wel het goede nummer? Ik ben nu echt zenuwachtig! Ik ga kijken op de website van het ziekenhuis, maar daar staat nog steeds hetzelfde nummer en een 06 nummer. Anders probeer ik die een keer. Het is 10.25u. Niets.

Nog een keer het vaste nummer dan maar. NIETS!!!

Ja hoor, wat is dit?! Hoe kan dat nou?

Om 10.40u –ik blijf het maar proberen, ook al is de tijd nu eigenlijk voorbij- neemt er eindelijk iemand op. Niet met een netjes welkom “Goedemorgen, bla bla bla”, nee hoor, er neemt iemand de telefoon op met: “Ja?!”. Ben ik verkeerd verbonden dan? Ik hakkel het één en ander over IUI en of ik wel het juiste telefoonnummer heb. De mevrouw aan de andere kant is ontzettend onvriendelijk: “Je belt te laat!”.

Wat?!? Ik ben echt met stomheid geslagen. Normaal heb ik mijn mondje wel bij me, maar ik was zo zenuwachtig voor dit gesprek dat ik niet ad rem kan reageren. Ik hakkel verder dat ik het hele afgelopen half uur wel 5x heb gebeld, maar dat er elke keer niemand op nam. Dat ik graag deze cyclus mee wil doen aan IUI en dat ik dan dit nummer moest bellen…

Het takkenwijf aan de andere kant van de lijn zegt: “Heeft niemand je gezegd dat we gesloten zijn?!”. Euh, gesloten? “Ik heb geen idee, we zijn van de zomer voor het laatst geweest in het ziekenhuis geweest”. “Nou”, zegt mevrouw de ijskoningin, “we zijn de gehele maand gesloten en doen geen vruchtbaarheidsbehandelingen. Je kan in het nieuwe jaar weer bellen.”

Ok…

Er gebeurt dus niets deze maand.. wéér een maand langer wachten.

Zucht.

PS. Mocht je dit lezen –mevrouw toppunt van onvriendelijkheid- een beetje empathie op zulke momenten kan geen kwaad!!

Reacties

Reacties