Puntjes op de i

Op aanraden van Frank Zweedijk (de osteopaat) ben ik nog langs een voedingsdeskundige geweest, die ook gespecialiseerd is in acupunctuur. Ik dacht: baat het niet dan schaadt het niet. Over acupunctuur had ik al goede dingen gelezen in samenwerking met IVF (ik geloof een 25% hoger slagingspercentage). Ik krijg te horen dat ik al goed eet, dus die punten zijn alvast binnen 😉 Ik heb ook mijn vitaminepillen meegenomen (heel lang gezocht naar E-stof vrije vitaminepillen) en die worden goedgekeurd. Gelukkig! Het enige wat er in mist is visolie. Hij vertelt dat foliumzuur (of folaat) zorgt voor een beter zenuwstelsel, maar daardoor ontwikkelen de hersenen ook beter en hebben ze extra ondersteuning nodig om de verbindingen goed aan te leggen en daar komt visolie om de hoek kijken. Het klinkt plausibel dus dat ga ik nog kopen. Na het gesprek heb ik voor het eerst acupunctuur. 5 naaldjes in mijn lichaam. Ik weet niet wat ik ervan vind, niets eigenlijk 🙂 Het voelt in elk geval goed dat ik nu voor mijn gevoel alles heb gedaan!

De laatste week voordat we naar Groningen gaan, breekt aan. Nu weet ik het zeker, want ik ben ongesteld geworden. Hoewel ik stiekem natuurlijk nog een klein beetje hoop had, vind ik het ook niet erg. “Let the games begin!!”. Ik bel naar Groningen om een afspraak te maken en op dag 8 kan ik terecht voor de eerste echo. Normaal is de eerste echo op dag 9 of 10, maar omdat mijn cyclus vrij kort is, is dag 8 beter. We hebben alleen nog geen instructiegesprek gehad, over alles wat gaat gebeuren en hoe je hormonen moet spuiten etc. en dat gesprek kan niet op zaterdag plaatsvinden. Ze willen daarom dat we al op vrijdag komen, maar ik heb geen idee hoe ik dat moet inplannen met werk. Gelukkig mogen we, na wat aandringen, het gesprek op maandag doen. Dat betekent wel dat ik hormonen moet spuiten zonder instructie, maar dat moet lukken, aangezien ik heb leren prikken op mijn opleiding verloskunde. Al onze vragen moeten we dan wel bewaren voor dat gesprek, prima! Scheelt weer een ritje Middelburg-Groningen op en neer.

De dag voordat we gaan, ga ik nog 1x langs bij Frank Zweedijk (de osteopaat). Hij kijkt me nog een keer helemaal na en als hij klaar is, zegt hij: “je bent gezond, je buik voelt goed, je lichaam is wat mij betreft klaar voor een baby”. Yes! Zo voel ik me ook 🙂

Het enige waar ik me zorgen over maak, is dat ik nu al – op dag 7 – eisprongpijn heb…. Mijn vertrouwen dat we dit “even in 1x gaan doen” is nu wel wat minder, want ik ben super bang dat we mijn eisprong gaan missen. Ik leg het voor bij Denny en hij zegt: “je kan er nu toch niets aan doen, gewoon niet aan denken en dan zien we het morgen wel”. Typisch een mannenopmerking: “gewoon niet aan denken”. Lol! Maar goed, hij heeft wel gelijk.

We pakken al onze spullen (man, man wat een zooi moet je meenemen als je ergens een week gaat wonen en werken!!) en vertrekken naar Zwolle op vrijdagavond, zodat we zaterdagochtend op tijd weg kunnen om vervolgens om 8.40u in Groningen te zijn..

Het gaat nu ECHT beginnen. Wie weet heb ik volgende week een baby in mijn buik.

Waaaaaahhhhhhhaaaa spannend!!!!

Ps. Nieuwsgierig naar welke vitaminepillen ik heb? Deze.

Ps. 2
Meer weten of acupunctuur  kijk deze BBC documentaire.

Ps. 3 Niet iedereen gelooft dat het werkt, lees dit artikel erover.

Reacties

Reacties