De hormonen

Met een pakketje met alle medicijnen/hormonen die we nodig hebben, gaan we terug in de wachtkamer zitten. Omdat we nog een uur terug naar “huis” (naar mijn schoonmoeder in Zwolle) moeten rijden, heeft de dokter gezegd dat ik de hormonen hier al moet spuiten. Het is mega stil in de wachtkamer, ondanks dat er best wat mensen zitten. Voel me wel een beetje ongemakkelijk dat we dat nu helemaal moeten uitzoeken hier, maar toch beter dan op het toilet.

We maken de hele zak open. Ik moet twee dingen spuiten: Gonal F en Cetrotide. Het eerste is om te zorgen dat het eitje groot genoeg wordt en de tweede om de eisprong te remmen. De gebruiksaanwijzingen van beiden zijn een heel boekwerk en we lezen het helemaal samen door. Dan beginnen we terug bij stap 1 en leest Denny voor wat ik moet doen. Wat ben ik blij zeg dat ik heb leren prikken, want ik kan me voorstellen dat het echt spannend is om zo’n naald bij jezelf te prikken (en hij moet ook helemaal in je huid verdwijnen). Terwijl iedereen daar zit, zetten wij samen mijn eerste prikken en ik vind ons wel stoer hahaha.

Eerlijk is eerlijk, ik vind het een piece of cake. Ik zie meer op tegen de bijwerkingen, dan dit prikken. Nu hopen dat het ook werkt, want ik vraag me af of mijn eisprong anders niet al later deze dag zal plaatsvinden.

Gelukkig mag ik morgen weer terug…

59 website

PS. In plaats van terug te rijden naar Middelburg hebben we besloten om hier alles te kopen. Ik mag dus van mezelf gaan shoppen om ervoor te zorgen dat ik kleding etc. voor een week heb. Heus geen straf! Als ik er dan geen baby aan overhoud, heb ik in elk geval een nieuwe garderobe 😉

Reacties

Reacties