De tweede echo

In mijn nieuwe outfit zit ik in de auto naast Denny. Wel echt een mazzel dat we samen kunnen tot nu toe aangezien dit in een weekend valt! Ik ben zo blij als een kind, omdat ik vind dat ik er zo leuk uit zie hahaha. Vanochtend moest ik eerst weer Cetrotide spuiten (eisprongremmer) (vond het spuiten als je net wakker bent wel iets minder om te doen) en het ging weer goed.

Ben wel zenuwachtig, omdat ik geen pijn meer heb. Denk heel de tijd dat mijn eitje al gesprongen is en Denny zegt steeds dat ’t gevoel anders is/kan zijn vanwege de geneesmiddelen en waarschijnlijk daardoor geen pijnlijk gevoel heb. Als we aankomen in Groningen en we stappen uit de auto voel ik het opeens weer! Jeu! Een groot deel van de zenuwen is op slag weg!

Het ziekenhuis is weer uitgestorven en voor de zoveelste keer lopen we langs het gekke beeld wat daar in de gang staat. We hebben het al een paar keer gehad over een selfie bij dit beeld, maar dat kan straks nog. Alles loopt weer keurig op tijd en wanneer ik ga liggen –bij weer dezelfde dokter, fijn!- zeg ik dat ik hoop dat “mijn ei” er nog in zit. Ze kijkt eerst aan de rechterkant (de verkeerde kant) en schrikt zelf even (en ik dus ook), maar links zit ie er nog! Sterker nog, de follikel is groot genoeg geworden om al de punctie af te spreken! Dat gaan snel zo!

60 website

Later vandaag zal ik gebeld worden hoe laat ik vanavond Pregnyl (het moeders voor moeder hormoon: http://www.moedersvoormoeders.nl) moet spuiten. Dit hormoon zorgt ervoor dat je een eisprong krijgt. Theoretisch gezien vindt de eisprong 40 uur na het spuiten plaats en na 34 uur doen ze dan de punctie. Zonder dit hormoon is het onmogelijk om in de follikel te prikken, het zorgt ook dat de buitenkant zacht wordt. Moet alleen dat ei van mij, niet al eerder dan 34 uur springen…

De dokter zegt dat het erg druk is, maar dat ik sowieso voor 16u wordt gebeld. Natuurlijk ben ik om 15u alweer nerveus, maar gelukkig gaat vlak daarna mijn telefoon.

De instructies zijn duidelijk:
– Om 22.30u vanavond Pregnyl spuiten;
– Dinsdag om 8.30u de punctie (het is nu zondag);
– 3 uur van tevoren nuchter zijn.

En natuurlijk heeeeeeeeeel hard hopen dat mijn eitje blijft zitten!

De Pregnyl prikken doet verrekte zeer! Denny moet de vloeistof in mijn buik spuiten want krijg het zelf niet voor elkaar, maar hij zit!

Nu is het wachten tot dinsdag…..

60 website 2

Reacties

Reacties