Hij of zij… wat denk jij?

Binnenkort weten Denny en ik of we een jongen of een meisje krijgen. Ik vraag vaak aan mensen of ze een voorkeur hadden en meestal krijg ik standaard (?) te horen dat het voor hen niet uitmaakte, als het maar gezond is. Vinden mensen dit echt? Of is het raar om een voorkeur te hebben?

Ik geef eerlijk toe: ik heb mijn hele leven al een voorkeur. Natuurlijk komt mijn voorkeur na “als het maar gezond is”, maar hij is er; ik wil het liefst een meisje…. Ik vind mezelf meer een meisjes-moeder, het lijkt me heerlijk om meisjeskleren te shoppen (als ze klein zijn, want daarna kan het natuurlijk een hele stoere meid worden die niet van jurkjes en bloemetjes houdt), het lijkt me erg bijzonder om later oma te worden wanneer je dochter zwanger is (als het ooit zover komt natuurlijk) en nou ja, ik weet niet, het past gewoon beter bij me op één of andere manier. Toen we in het ziekenhuis mijn eitje hadden afgeleverd en het tijd was voor het zaad, grapte ik nog tegen de laborante: “een meisje graag”, waarna zij heel serieus ging uitleggen dat ze dat niet kon zien, hahaha. Ze had het overigens wel onthouden want bij de terugplaatsing zei ze, “ik kijk even of hij goed zit. Oh nee, dit is een zij hè? 🙂 “.

Begrijp me niet verkeerd, de wereld vergaat niet als het een jongen is. Wanneer je een voorkeur uitspreekt, heb je ook meteen het idee dat je je een jongen moet goedpraten ofzo. Ik hou nu al van mijn kindje, hoe dan ook. Dat dat toch even duidelijk is 🙂 Afgelopen week las ik een artikel op ‘Moeders voor Moeders’, want sommige vrouwen gaan nog verder hierin: http://www.vriendinnenonderelkaar.nl/2015/01/22/liever-een-jongen-of-een-meisje/ Dat heb ik dan weer niet 😉

Het gekke is (of wishfull thinking?) dat ik, vanaf het moment dat ik weet dat ik zwanger ben, ik heel sterk het gevoel heb dat het een meisje ís. Ik val echt van mijn stoel als straks bij het opensnijden van de taart (op ons ‘jongen-meisje-feestje’, daarover meer op de blog van 16 februari), de taart blauw blijkt te zijn hahaha.

Maar goed… ik ben erg benieuwd: Hij of zij, wat denk jij?

Ps. Hier al een klein voorproefje van ons feestje straks: de te gekke uitnodiging, ontworpen door Liseth Blitz van Blitz Ontwerpt!

71 website

Reacties

Reacties