Precies zoals het moest zijn | Twee mooie badbevallingen

Bevallen in bad

In augustus van dit jaar fotografeerde ik 2 prachtige thuisbevallingen in bad. De ouders willen beiden graag de foto’s privé houden waardoor ik helaas niet alle prachtige foto’s kan laten zien en de geweldige verhalen kan laten lezen. Gelukkig mag ik deze paar foto’s wel openbaar maken 🙂

De eerste badbevalling die ik fotografeerde was een bevalling van een derde kindje. Een meisje, Charlotte! Haar grote broers waren erbij om de navelstreng door te knippen, een heel speciaal en bijzonder moment. Veel mensen vragen of dat niet ‘vies’ is om in bad te bevallen, maar zoals je op de kleuren foto kan zien is dat helemaal niet het geval!

Badbevalling

De tweede bevalling in het water was ook thuis. Gijs, de grote broer, lag net op bed toen zijn broertje Huub ter wereld kwam. Wat extra bijzonder was aan deze geboorte is dat ik ook nog foto’s heb kunnen nemen terwijl kleine Huub onderwater was. De vraag die ik het meest hoor is: “kunnen ze dan wel ademen?” Het antwoord is ja, althans, ze ademen nog niet. Zolang ze onderwater blijven denken ze eigenlijk dat ze gewoon nog in de buik van de moeder zitten en krijgen ze zuurstof via de navelstreng. Pas wanneer een kindje boven water komt en zijn eerste ademteug neemt gaan de longetjes werken. Fascinerend hè?

Waterbevalling

Het was echt heel bijzonder om beiden bevallingen te fotograferen en ik kan niet wachten op “mijn” volgende badbevalling!

NB. Overweeg jij om in bad te bevallen en wil je graag een volledige reportage van een badbevalling zien? Op verzoek kan ik je hiervoor een wachtwoord geven, stuur me dan een mail op: marry@fermontfotografie.nl

Reacties

Reacties