De babykamer en de perfecte babykamer stoel

Denny en ik hebben altijd geroepen dat er geen babykamer zou komen. Daarmee bedoelde we niet dat de baby geen kamer zou krijgen, maar we hebben allebei gezegd dat we het niet nodig vonden om veel geld uit te geven aan de inrichting van een babykamer. Voor ons geen kant en klare babykamer van een babywinkel.

Toegegeven: er zijn prachtige babykamers en als ik bij mensen thuiskom, heb ik ook de liefste en mooiste kamertjes gezien, waardoor je er bijna ook één wilt ‘hebben’. Bijna. Want wat heeft de baby er nu aan? Die ziet toch niet waar die ligt, wat voor kleur de muur is en of zijn of haar bedje hip is of niet. En eerlijk is eerlijk: het kost best wel wat geld, zeker als je het nieuw koopt.

Niets mis mee natuurlijk als jij wel zo’n prachtige babykamer hebt aangeschaft, je kan je geld maar 1x uitgeven en je kan gelukkig zelf bepalen waaraan, maar wij vonden het allebei voor een babykamer niet nodig.

Het enige wat ik wel echt graag wilde, was een goede fijne stoel. Een stoel die leuk is, waarin ik straks borstvoeding kan geven en straks misschien nachtenlang in zit met een baby die niet slaapt. M.a.w. op zoek naar de perfecte stoel voor op een babykamer! Dat het een schommelstoel moest worden, dat had ik al meteen bedacht. Het was even zoeken, maar ik heb hem gevonden hoor. Op, hoe kan het ook anders: http://www.schommelstoel.nl hahaha. Tadaaaaaa:

Perfecte babykamer stoel

Nadat ik er een heleboel bekeken had, was ik er uit. Dit werd hem! De “Rokade” schommelstoel. Het leuke was dat hij mega snel werd geleverd en dat ie ook nog heel gemakkelijk in elkaar te zetten was. Schapenkleedje eroverheen, kussentjes erin en een hele blij Marry (en waarschijnlijk ook Denny als ie straks nachtenlang aan het schommelen is 😉 )!

De schommelstoel is eigenlijk het enige wat we aangeschaft hebben, samen met een plankje en enkele haakjes. Voor Jazlyn (mijn nichtje) hadden we al een tweedehands bedje gekocht (waar ze overigens nooit in ligt, want ze slaapt overal behalve in haar bed overdag), een ladenblok stond er al en een aankleedkussen hadden we ook. Op het ladenblok heb ik “krijtbordstickers” van LOODS5 geplakt (wat een uitvinding!). Straks kan ik dan daarop schrijven wat ik in de laden heb liggen aangezien dat meteen als “kledingkast” gaat fungeren. Het wiegje hebben mijn broertje, zusje en ik alle drie in gelegen. Mijn broertje en schoonzusje hebben deze helemaal gepimpt voor Jazlyn. Dit wiegje komt straks beneden te staan, want we kopen geen box.

We wilden graag dat Max nog gewoon kon blijven slapen (hij gaat deze zomer op kamers), dus zijn bed staat ook op de kamer en onder het bed zitten twee handige laden waarin ik nog een heleboel “babyrotzooi” kan bewaren. Tel daarbij op de Expedit-kast van IKEA die er al stond en je hebt ruimte genoeg om je spullen op te bergen (en wie weet is dat bed ook nog wel handig voor mij of Denny, zodat de ander wat rust heeft :p ).

Babykamer schommelstoel

Sinds ik zwanger ben, heb ik ontzettend veel leuke dingen gekregen en die heb ik in de kamer opgehangen en neergezet. Een geurzakje van Zwitsal opgehangen en voor dat we het wisten hadden we opeens toch een “echte” babykamer. Ik vind het nu zo leuk dat de deur elke dag openstaat zodat ik er even in kan kijken 🙂

En als ik echt even wil wegdromen over hoe het straks gaat zijn als de baby er is, dan ga ik in mijn mooie aanwinst, de schommelstoel, zitten en schommel ik lekker heen en weer terwijl ik tevreden voel hoe ons meisje in mijn buik ook heen en weer gaat ♥

Toch wel leuk zo’n babykamer 🙂

En nog leuker: ik mag er 1 weggeven! Hoe je die kan winnen lees je in de blog van 20 april waarin de winactie en de producten bekend worden gemaakt. Superrrr tof!!

 Schommelstoel babykamer

PS. De heeeeel erg oplettende kijker ziet op de plank een setje staat van Earth Mama Angel Baby. Biologische verzorgingsproducten voor je baby. Heb uitgebreid onderzoek gedaan en helemaal fan hiervan. Ook zij doen mee met de winactie op 20 april!!

Reacties

Reacties