Gaan voor het avontuur of op veilig spelen? —- Let op: lang verhaal 😉

Het is zo moeilijk om te kiezen tussen zekerheid en avontuur. In sommige gevallen dan. Denny heeft het grootste gedeelte van zijn leven gekozen om het op veilig te spelen (voordat ik hem ontmoette). Sinds we samen zijn is dit wel meer veranderd. Ten eerste omdat ik meestal het tegenovergestelde kies. Ik heb grotendeels in mijn leven altijd gedaan wat ik wilde en vooral wat ik leuk vond, zonder er echt over na te denken (overigens niet altijd slim om het zo te doen, maar dat ter zijde..). Toen we elkaar ontmoetten, kreeg hij dus een beetje van mij mee 🙂 En ten tweede, naarmate hij ouder werd, veranderde zijn kijk op de wereld/ het leven.

Toen ik eindelijk zwanger raakte, wisten we 1 ding zeker: van deze bijzondere tijd willen we zoveel mogelijk genieten, dus hij stopte met werken. Het plan was op dat moment voor een half jaar, maar dit werd al gauw 2 jaar met wat projecten tussendoor en veel (kleinere) reizen. Na deze 2 jaar wilde Denny graag weer aan de slag. Hij miste de routine, het sociale gedeelte en het gevoel om iets te bereiken in plaats van het bouwen van een lego-toren op een ochtend (ook al vindt hij dat ook heel leuk en kan ik je vertellen dat hij er ook nog eens heel goed in is 😉 ) Denny heeft voornamelijk als key account manager in de energiesector gewerkt en het meest logische was om terug te gaan naar deze sector. Hij heeft wel geprobeerd om op banen te solliciteren buiten de energiebranche, maar het was lastig om hier tussen te komen. Uiteindelijk vond hij een hele goede baan in de energiesector, maar dan meer richting IT. De sollicitatiegesprekken gingen erg goed destijds (zomer 2017). We waren klaar om afscheid te nemen van 2 bijzondere eerste jaren met Liv. Althans… ik was er niet echt klaar voor, maar het moest een keer gebeuren. Ik had het al vaker gehad over reizen voor een langere tijd, alleen voor Denny was dit nooit een serieuze optie.

Anyway, hij werd uiteindelijk tweede, dus het was nét niet. Hij baalde er zo enorm van dat hij bij thuiskomst zei: “laten we op wereldreis gaan!”. Eerlijk gezegd was ik op dat moment degene die terugkrabbelde en moest hij mij overtuigen. Wel.. de rest is geschiedenis, we begonnen met plannen en 5 maanden later vertrokken we voor een jaar de wereld rond, wow! Omdat we niet mochten werken tijdens deze reis, gaven we al ons geld uit wat we de afgelopen 20 jaar gespaard hadden. Mijn moeder is vroeg overleden en ook Denny zijn vader was erg jong toen hij overleed, dus we dachten: je leeft maar 1x, laten we er NU van genieten! Als we terugkomen kunnen we weer gaan werken. Je kan altijd werken toch? Nou, niet al onze vrienden waren daarvan overtuigd en vroegen zich af of dit wel een goed idee was: wat als je geen werk kan vinden als je terug bent? Wat als je geen geld meer hebt? Wat als er iets gebeurt? Wat als Denny “te oud” is als je terugkomt (lol, ja 1 jaar ouder)? Wat als, wat als… Maar wat als we nu de tijd van ons leven hebben en alles komt gewoon meer dan goed als we terug zijn?

Toen we besloten hadden om te gaan, kwam er een mogelijkheid voorbij om een Pepernotenwinkel in Middelburg te runnen voor 3 maanden. Het was een perfecte optie voor de wintermaanden (op deze manier zouden we niet meer van ons spaargeld uitgeven) dus we zeiden tegen elkaar: doen! Je weet nooit waartoe het nog eens kan leiden. Denny vond het geweldig om te doen!

Ok.. even verder de toekomst in.

Eind februari 2019 zijn we teruggekomen en is Denny gericht gaan solliciteren. Hij solliciteerde o.a. op een baan in de energiesector en hij had een meeting met de baas van de pepernoten.

Het eerste sollicitatiegesprek in de energie is positief. Een groot bedrijf, de vacature is voor een nieuwe regio waar een nieuw klein kantoor voor geopend wordt. Meer vrijheid, zelf je weg vinden in een nieuwe regio en de regio is ook nog eens Zuid-West Nederland, dus hij hoeft niet half Nederland door te crossen. Perfect dus!

De ontmoeting met de baas van de Pepernoten is meer een gezellig gesprek. Denny heeft wat ideeën waar hij enthousiast over is geraakt tijdens de reis (van wat we gezien hebben) en die hij graag deelt omdat hij zo’n leuke tijd heeft gehad in de winkel voor de reis. En ondanks dat het niet de insteek is, eindigt dit gesprek wel in een aanbod van een baan. Hij wordt gevraagd om pepernotenwinkels in België te franchisen. Dit klinkt als een geweldig avontuur, maar we kunnen niet langer zonder inkomen en de winkels zullen pas in september openen. Daarnaast hebben we niet eens geld om in winkels te investeren.

We gaan weer wat verder de toekomst in.

Eind april heeft Denny zijn laatste gesprek bij het energiebedrijf en ze willen hem graag in dienst nemen! We zijn allebei erg blij om verschillende redenen. Als eerste, omdat het voelt als een open en transparant bedrijf met fijne mensen en de arbeidsvoorwaarden zijn fenomenaal. Niet alleen een salaris waar veel mensen alleen over kunnen dromen, maar ook 38 (!) vakantiedagen per jaar (naast de officiële feestdagen). Voorheen was het altijd of veel geld, of vakantie. Nooit allebei. Daarnaast krijgt hij een lease-auto, een NS business card, geld voor

opleidingen, een vaste bonus en en en en… Perfect toch!? Meer dan perfect! Dus Denny zegt ja op een donderdag! We fantaseren over alle dingen die we met het geld kunnen gaan doen (ja dat mag haha) en waar we naar toe zullen gaan op reis voordat Liv 5 wordt en school verplicht is. Opties zijn Costa Rica, Madagaskar en Japan 😉

De dag erna, op vrijdag belt Denny de andere 3 leads die nog lopen om hen te informeren dat hij een baan heeft. 1 daarvan is de baas van de pepernoten, maar die zegt: “ik wil je een aanbod doen.”

Vrijdagavond heeft Denny een aanbod in de mail. Een baan tot september bij de Pepernoten als ambassadeur en de pepernotenbaas wil meekijken naar de opties om te helpen een winkel (of winkels) te franchisen in België aankomende winter. Wat?!?

1 van Denny zijn doelen tijdens ons reis was om erachter te komen wat hij wilde doen met het vervolg van zijn arbeidscarrière en vooral waar zijn passie ligt. De waarheid is dat hij daar niet echt achter is gekomen want er zijn zoveel dingen die hij leuk vindt. Hij hoopte in elk geval dat hij zich kon storten op een nieuwe uitdaging en hier ligt er opeens 1 binnen handbereik!

Het aanbod bij de pepernoten is €1000 minder per maand, geen auto, investeren, geen vakantiedagen vanwege de korte periode, geen zekerheid voor de toekomst, veel vragen over hoe, wanneer, waar… en maar ÉÉN weekend om de beslissing te maken. Want, het is vandaag vrijdag en volgende week maandag moet hij beginnen met zijn nieuwe baan en over precies 1 week wordt zijn auto gebracht. Dat is allemaal al geregeld… Denny wil eerlijk en respectvol handelen, dus hij wil kiezen voor 1 van de 2 en niet beginnen met de energiebaan en na de proefperiode zeggen: “het is toch niets voor me”.

Dus hier zijn we dan.. 1 baan met de beste voorwaarden ever en misschien wel een aanbod wat hij nooit meer van zijn leven krijgt en aan de andere kant een geweldig avontuur met het runnen van zijn eigen winkels wat zou kunnen uitdraaien op iets geweldigs (of heel veel schulden). Dus wat nu? Het op veilig spelen? Of voor het avontuur kiezen (en hopen dat het goed gaat..)?

Het hele weekend zitten we te bakkeleien en gaan we van de 1 naar de ander. Toen Denny 1 van de 2 moest afbellen was hij er misselijk van, maar hij heeft het gedaan…

Daarom introduceer ik graag aan jullie: “Koning Pepernoot!”

We zijn klaar voor dit nieuwe avontuur en kunnen niet wachten om jullie er de komende tijd meer over te vertellen!

P.S. in de volgende blog zal ik dan ook wat meer vertellen over mijn plannen, want de vraag: “ga je nog fotograferen” krijg ik bijna dagelijks. 😉

Reacties

Reacties