Waarom wasbare luiers?

Sinds ik hardop heb gezegd dat ik graag wasbare luiers wil gebruiken, krijg ik regelmatig de vraag: “Waarom wil je in vredesnaam wasbare luiers gebruiken?!” en de opmerking “Dat zou niets voor mij zijn hoor, al die vieze lappen vol met poep”. Denny zei dat ook in het begin en sinds hij een introductie-consult heeft gehad, ziet hij alleen maar voordelen. En als hij ze ziet…..

Het leuke is dat, als je straks na het lezen van dit blogje ook zo enthousiast bent, je in de winactie volgende week 3 wasbare luiers van Kaatje Katoen kan winnen!

De eerste keer dat ik wasbare luiers zag, was op de 9-maandenbeurs 4 jaar geleden. Ik schreef het al eerder dat ik daar toen met Denny was vanwege het opstarten van mijn bedrijf en het triggerde me meteen. Ze zagen er namelijk net zo uit als “echte” luiers, maar dan in leuke kleurtjes. Tegenwoordig zie ik ze weleens in gebruik bij klanten en ik raakte steeds enthousiaster.

Mijn hoofdredenen:
– Je kan ze gebruiken totdat je kindje zindelijk is en het is daarom veel goedkoper dan wegwerpluiers (http://www.kaatjekatoen.nl/prijs);
– Beter voor het milieu (ja, ook met het wassen in de wasmachine meegerekend) (http://www.kaatjekatoen.nl/milieu);
– Puur natuur en geen schadelijke stoffen die in wegwerpluiers wel zitten.

Eerlijk is eerlijk: de prijs was het eerste waarom ik eraan ben gaan denken en daarna de rest. Ik blijf een Zeeuw natuurlijk 😉

Denny zag alleen maar een lap voor zich met een veiligheidsspeld en werd er niet echt warm van toen ik heel enthousiast vertelde over de mogelijkheden. Als hij iets niet wil, dan kan ik op mijn kop gaan staan en dan krijg ik het ook niet voor elkaar, maar we gingen wel naar een “wasbare-luiers-consult” haha. Wat ik ook niet wist, was dat er echt mega veel soorten luiers zijn waaruit je kan kiezen, voor ieder wat wils. Op een introductie-consult (wat overigens vrijblijvend is), kan je alle verschillende soorten bekijken en wordt er uitleg gegeven over hoe het werkt, dus reden we een paar weken geleden naar Zierikzee waar een consulente van Kaatje Katoen woont. Denny nog steeds behoorlijk sceptisch 😉 (noot van Denny: “bovendien was er een boeiende voetbalwedstrijd op tv; ik kijk niet vaak voetbal op tv (behalve EK- en WK-wedstrijden wel), maar had deze wedstrijd toch graag willen zien….” Dat van die wedstrijd wist ik niet, anders hadden we natuurlijk ook op een andere dag kunnen gaan 😉 ).

Daar aangekomen stond er al een mega doos klaar met allerlei soorten luiers. Kopje koffie en thee erbij en beginnen maar. Zooooooo wat een mogelijkheden! Tweedelige systemen (luiers + buitenbroekje), alles-in-1-luiers, met drukknoopjes, zonder drukknoopjes, met inleggers die vast zitten, loszitten, van katoen, van bamboe…. noem maar op! Denny was zichtbaar onder de indruk (ok, ik ook), vooral omdat het er uitziet als een “gewone” luier en op “de poep” is ook iets verzonnen, want niemand wil een luier vol met babypoep in de wasmachine gooien.

Wasbare luiers

Dus hoe gaat dat dan? Als je de luiers aan doet, leg je er een inlegdoekje in, die vangen de meeste ontlasting op. Wanneer je de luier verschoont, dan gooi je het doekje weg (of je spoelt het door de wc, dat kan). De luiers gaan in de luieremmer waar al het wasnet in hangt en dat wasnet gooi je aan het einde van de dag zo in de wasmachine. Als je kindje alleen heeft geplast, dan kan je het inlegdoekje mee in de luieremmer gooien, meewassen en opnieuw gebruiken. Makkelijk!

Om een lang verhaal kort te maken, wij hebben uiteindelijk gekozen voor deze luier: De bamboozle stretch. Waarom?
1. Bamboe
De luiers is van bamboe gemaakt en absorbeert meer vocht dan katoen en is heel erg geschikt voor de babyhuid;
2. Tweedelig systeem
Doordat je een luier en een overbroekje apart hebt, heb je nog minder kans op lekken (sowieso al veel minder dan bij een gewone luier) en je hoeft niet elke keer het overbroekje mee in de wasmachine te doen waardoor de luier veel langer mee kan gaan;
3. Verschillende maten
De luiers zijn met de drukknoopjes in maat te veranderen.

Dit zijn ook de luiers die je straks met de winactie kan winnen. Wij waren in elk geval meteen fan van deze luier. Extra leuk is dat ze in leuke kleuren en verschillende designs verkrijgbaar zijn.

Als je dan denkt dat je klaar bent nee hoor, dan komen de accessoires nog haha. Zelf wil ik graag nog de romperverlenger en de bamboe borstcompressen de “Boobbirds” . Ook wasbaar en zoals Denny al heel fijntjes opmerkte: “die kunnen dan ook dienen als luier-inlegger” hahahaha.

PS. Nog volgers die wasbare luiers gebruiken en tips hebben? Of ervaringen? Hoor ze graag!

Reacties

Reacties