Eindgesprek in Bergen op Zoom

Op 25 maart 2014 gaan we terug naar Bergen op Zoom. We weten niet zo goed waarom we nog gaan, want eigenlijk staat nu alles al gereed voor het gesprek in Gent. We verwachten niet dat we nog iets te horen krijgen wat we nog niet weten.

Toch zijn we lichtelijk nerveus, er is natuurlijk ook een kans dat er nu gezegd wordt dat het zaad niet goed genoeg is voor IVF of ICSI…

De arts neemt eerst de tijd om de teleurstelling van de IUI te bespreken, maar ik ben ongeduldig, in mijn hoofd ben ik al een stap verder. Uiteindelijk zegt hij dat hij ons door gaat verwijzen voor IVF of ICSI. We vertellen dat we al een afspraak hebben in Gent. De arts hier denkt dat het waarschijnlijk ICSI wordt, maar hij laat het oordeel liever over aan zijn collega’s in Gent.

Hoewel ik al wist dat dit eraan zat te komen, is het toch extra hard om ‘t nu alsnog zo te horen (en mag ik nog een keer zeggen hoe ongelofelijk dat dit traject begonnen is met een arts die zei dat we op een natuurlijke wijze zwanger konden worden?!?!).

In de auto kan ik maar aan 1 ding denken: ik moet mezelf straks vol troep gaan spuiten, eitjes kweken als een legkip. Oh ik zie daar zoooo tegenop 🙁 Denny zit op dit moment op een totaal ander level, hij is blij dat zijn zaad goed genoeg is voor ICSI en voor het eerst begrijpen we elkaar totaal niet! Hoe kan hij nu blij zijn met dit nieuws?!?! “Zie je niet in wat dit betekent?! Hormonen, echo’s, puncties, ziekenhuizen, ellende!!” We krijgen ruzie. Om het allemaal nog maar wat erger te maken 🙁

De hele weg praten we niet met elkaar.
Kutdag.

Reacties

Reacties