Zijn zaadje

Nu is het de beurt aan Denny. De mevrouw van het lab –die ook weer ontzettend vriendelijk is!! Er zijn in het UMCG geen onvriendelijke mensen lijkt wel – zegt weer dat ik mee mag, maar Denny wilt daar nog steeds niets van weten. Ik neem plaats in de wachtkamer.

Het duurt, voor zijn doen, wat langer dan normaal en wanneer hij terugkomt, kijkt hij wat gespannen. Opeens realiseer ik me dat dit voor hem nu ook ontzettend spannend is! We zijn uiteindelijk hier beland, doordat het zaad niet goed genoeg is, dat is ook elke keer het enige wat we gehoord hebben. Het móet nu alleen wel goed genoeg zijn… en daar dacht hij met name aan in het kamertje…

Ik vraag aan hem: “Vind je het spannend?” Hij antwoord inderdaad bevestigend. Ik stel hem gerust dat ik zeker weet dat het goed genoeg is. Het is misschien niet goed genoeg voor een natuurlijke zwangerschap, of voor IUI of IVF, maar het is wel continu goed genoeg geweest voor ICSI, dus dat gaat nu ook zo zijn!

Denny kijkt me niet overtuigend aan “dat weet je niet”. “Jawel schat, dat weet ik wel. Het heeft geen zin om je er nu druk over te maken, we horen het zo”. Ha, nu kan ik dat een keer zeggen 🙂

We moeten wachten tot ze in het lab hebben gekeken of er bruikbaar zaad bij zit. Nu Denny zo gespannen naast me zit, vind ik het ook wel spannend, maar toch weet ik zeker dat het zaad goed genoeg zal zijn.

Na een 3 kwartier worden we erbij geroepen. We moeten een kamertje binnenkomen en heeeel even denk ik: Nee toch?! Maar nee 🙂 Het is goed genoeg! Sterker nog, het is 2x zo goed dan de productie in augustus. Het stoppen met roken heeft dus effect gehad.

Nu ben ik niet alleen trots op mijn ei, maar ook op het zaad!

Nu hopen dat mijn eitje, het zaadje lief vindt…..

Reacties

Reacties