Het verloren ei

Mijn baarmoeder, eileiders, eierstokken en eisprong zijn allemaal goed gekeurd. Pfieuw! Dus we hebben nu voor alles groen licht haha. Dan gaat nu het echte proberen beginnen! In juni ben ik opnieuw ongesteld geworden, dus op naar het volgende eitje!

Ik schreef het al eerder, maar ik voel elke maand mijn eisprong. En niet even, nee zeker anderhalve dag en soms langer. Dat geeft dus tijd genoeg om “het” op het juiste moment te doen. Super handig!

Het is hoogzomer en we hebben vrienden op bezoek vanuit Zweden. Ik word ’s ochtends wakker en ik voel het meteen: het is ei-sprong tijd. We gaan vandaag/ vanavond op het strand eten. Behalve onze vrienden uit Zweden, komen er ook nog andere vrienden. Ik waarschuw Denny alvast: vanavond is het zover schat….

’s Avonds gaan we naar het strand en we hebben een hele gezellige avond. Gitaarmuziekje erbij, lekker eten en een hoop gezelligheid! De pijn in mijn buik/zij herinnert me wel continu aan wat ons nog te doen staat vanavond. Langzaam wordt het later en later. Ik herinner Denny er nog een paar keer aan dat we vanavond ook nog wat anders te doen hebben… Wanneer we van het strand weggaan wil een vriend van Denny nog even langskomen om ergens over te praten. In de auto hebben we er een discussie over. Ik zeg tegen Denny dat hij moet zeggen dat het niet kan. Zijn vriend weet dat we graag een kindje willen en zal het vast begrijpen. Gelukkig begrijpen de vrienden uit Zweden geen Nederlands en ik probeer zo rustig mogelijk te klinken. “Ik wil niet dat hij nog komt, we moeten het eerst doen. Voor de baby.” Hoe meer ik “eis” dat hij het afzegt, hoe meer Denny zijn kont tegen de krib gooit. “Maar schat, het kan maar 1x in de maand. 1x! We kunnen toch even “vlug” en dan kan je vriend daarna toch nog komen?! Gewoon even snel, zonder geluid. Jij wilt toch ook een baby?!”. Wanneer we bijna thuis zijn, heb ik het gevoel dat ik hem “overtuigd” heb, al heb ik er echt nu al zo de balen van.

Onze Zweedse vrienden gaan meteen door naar bed en op dat moment zie ik dat de vriend van Denny de tuin in komt lopen. Zucht…. Ik vraag aan Denny of hij het dan niet al te laat wil maken en zo naar boven wil komen. Dan ga ik wel alvast ‘klaar’ liggen. Niet dat ik er op deze manier echt zin in heb, maar goed, ik hou het einddoel voor ogen.

En ik lig daar en ik lig daar en ik lig daar.

En nog wat langer en langer en langer.

En ik kook. Ik kook. IK KOOK!

Ik zal jullie de details besparen, maar wanneer ik mijn kookpunt heb bereikt, hang ik uit het raam en roep ik de allerlelijkste dingen die ik kan bedenken en ga ik WOEST slapen!

Stom vriendje, stomme baby, stom zaad, stomme situatie. Bekijk het maar. Ik ben er klaar mee! Het hoeft al niet meer.

Reacties

Reacties