Cadeau van een baby

Pas geleden kreeg ik van een vriendin, Sabine, een appje met foto’s van een super kunstwerk wat ze gemaakt had met haar kinderen:

2015-12-03_0001
Foto: Sabine de Hoop

Echt een geweldig idee, dus ik wilde meteen weten hoe ze aan dat idee kwam 🙂 Google was het antwoord en al gauw had ik een nieuw Pinterest bord vol met leuke hand- en voetkunstwerkjes. Nu was het alleen nog kiezen welke Liv en ik zouden maken voor de verjaardag van Denny en ik moest alle benodigdheden nog in huis halen. Er was niet veel tijd, dus ik moest in 1 slagen bij de action. En dat is gelukt.

Wat heb je nodig?

Een baby met handen en voeten waar je bij kan.
Cadeau 628003-

Een fotolijstje (deze is van de Action en je schuift de foto er van boven in. Hij is op die manier tweezijdig te gebruiken, heel cool en het kost nog geen 3 euro), verf (ook van Action, al ga ik de volgende keer op zoek naar natuurlijkere verf), een bakje om de verf in te doen,een kwast en wit papier. Oh en vergeet vooral niet om een natte doek in de buurt te hebben voor alle “ongelukjes”. Daar dacht ik pas aan toen de verf overal zat 🙂

Cadeau 628001-

En dan een scanner, photoshop (en de handigheid erin) en fotopapier. Als je niet handig bent in photoshop kan je het ook helemaal tekenen, maar daar ben ik dan weer niet goed in 🙂

Als alles gereed is, dan begint het “geklooi”, want probeer maar eens, van een 4 maanden oude baby, de handjes en voetjes als een goede afdruk op een papier te krijgen. Omdat ik al wist dat ik het ging scannen, hoefde het niet meteen op de juiste plaats te staan. Dus ik probeerde het meerdere keren tot ik het idee had dat ik 1 goeie rechtervoet had, 1 goeie linkervoet en 1 goed handje.

Cadeau 628003-

Daarna kwam het werk in photoshop en ik moet zeggen dat Liv en ik heeeeel erg trots zijn op het resultaat en papa vond het ook heel tof.

Tadaaaaaaaaa:
Cadeau 628005- Cadeau 628004-

Voor meer ideeën bekijk het Pinterest Bord wat ik gemaakt heb.

Reacties

Reacties