Wasbare billendoekjes

Misschien heb je het vorige maand voorbij zien komen: de test van de consumentenbond over billendoekjes. Poe, dat loog er niet om. Nu wist ik al dat billendoekjes vol met zooi zitten, maar zóveel troep?! Dat wist ik dan weer niet…

Voor Liv gebruiken we vanaf het begin al wasbare billendoekjes. Daar waar we met de wasbare luiers een tijd hebben lopen dubben, was het met de billendoekjes “liefde op het eerste gezicht”. Er zijn verschillende wasbare billendoekjes (en je kan er ook voor kiezen om ze zelf te “maken”), maar wij kozen voor de Cheeky Wipes vanwege het handige “systeem”.

Je hebt een bak waarin schone doekjes kunnen en een bak waar vieze doekjes in kunnen. De bak met schone doekjes vul je met water en een lekker ruikend olietje (wordt erbij geleverd) en in de bak voor de vieze doekjes hangt een was-netje. Dat besprenkel je ook met enkele oliedruppels. Als de ‘vieze doekjes bak’ vol zit, dan haal je het netje eruit en gooi je het in de wasmachine, voilà en daarna begin je weer opnieuw. I-de-aal!

Nu gaan ze met de wasbare luiers in de was, maar daarvoor gooide ik ze gewoon bij de rest van de was in de wasmachine. Bij de complete set zit ook een zakje om de doekjes mee te nemen als je ergens naar toe gaat en een zakje (hier zit ook een was-netje in) voor de vieze doekjes.

Het handige is dat je ze niet op hoeft te hangen, je doet ze gewoon weer in de bak voor schone doekjes (waar je dan water en een paar druppels olie in hebt gedaan) en je kan ze zo weer gebruiken.

Wat ons betreft een aanrader, goed voor het milieu en je bent ervan verzekerd dat je troepvrije doekjes hebt!

PS. 1 Ik moet er wel bij zeggen dat Liv vanaf 6 maanden op de WC poept en we dus geen mega vieze poepluiers hebben en dus ook geen doekjes…. 😉
PS. 2 ben je nog niet overtuigd, kijk dan naar het volgende filmpje.

Wasbare billendoekjes

Reacties

Reacties