Zwangerschapsfotoshoot bos & strand

Iedereen die me kent, of me al een tijdje volgt, weet inmiddels dat ik mezelf vaak een zuinige Zeeuw noem :p . Toch is dat niet helemaal waar, ik vind alleen dat er veel dingen zijn waar ik mijn geld niet aan wil uitgeven, of die ik liever tweedehands koop omdat ik ze nieuw te duur vind.

Er zijn een paar dingen uitzonderingen hierop en een hele belangrijke voor mij zijn foto’s. Foto’s zijn onbetaalbaar. Ik schreef eerder een blog over DIY-zwangerschapsfotografie en daar schreef ik ook over mijn mama. Mijn mama leeft namelijk niet meer. In augustus is het 4 jaar geleden dat ze is overleden en wat overblijft, zijn de foto’s, de vele verhalen en verslagen die ze heeft geschreven. Oh wat ben ik haar daar dankbaar voor! Mijn vader heeft foto’s van haar gemaakt toen ze zwanger was van mij en ook al zijn het “kiekjes”, het is zó fijn om ze te hebben, daar kan geen geld tegenop.

Eén ding was dus zeker toen ik zwanger raakte: mijn zwangerschap moest vastgelegd worden en ik wist ook meteen wat ik wilde. Een fotoshoot bij Kasteel Westhove, waar ik zelf vaak met klanten naar toe ga en dan met de zonsondergang samen met Denny. Ik wist ook direct dat ik dat bij Annika van Photograffity wilde boeken. Behalve dat ik haar persoonlijk ken, vind ik haar foto’s geweldig en na overleg bleek ze ook flexibel wat betreft die zonsondergang, want dat werd nog een dingetje….

De bedoeling was om de foto’s te maken rond de 32 tot 35 weken, maar wat een rotweer zeg en als het dan een keer zonnig was, dan was het weer helemaal niet warm. Die paar dagen dat het tropisch was, eindigden of in een onweersbui (weg zonsondergang!) of Denny en ik waren nét die avond niet in Zeeland. De keerzijde was wel dat dit mij genoeg tijd gaf om m’n outfits bij elkaar te sprokkelen, een moodboard te maken op Pinterest en Denny geestelijk voor te bereiden 🙂 Wat is het toch met mannen en op de foto gaan? Er is zelden een man die daar zin in heeft, maar achteraf vinden ze het altijd meevallen haha.

Toen er dan toch eindelijk een mooie dag kwam, er geen onweer werd verwacht, hebben we het er van genomen. Misschien lijkt het op de foto’s alsof het heerlijk warm is (ik zeg altijd tegen mijn klanten: “zolang je doet alsof het warm is, zie je niet dat het niet zo is op de foto”), maar het was echt zo ontzettend koud dat ik niet kon praten vanwege het klappertanden. Ik kan wel zeggen dat het afzien was hahaha. Om maar niet te praten over Denny, die al snel in het strandhuisje van Annika zat met mijn extra jurk over zijn schouders 🙂 Ik heb zelf nog even gebikkeld want het licht was prachtig en oh wat ben ik ONTZETTEND blij met het resultaat!

Nogmaals onwijs bedankt Annika, dit is een blijvende herinnering voor het leven en omdat ik soms nog steeds niet kan geloven dat ik echt zwanger ben, zijn de foto’s nog waardevoller.

Nu is het uitkijken naar de geboorteshoot!

PS omdat ik zoveel vragen kreeg over de jurk toen ik een preview op Facebook plaatste, bij deze: beiden jurken zijn van Bonprix. Het zijn geen zwangerschapsjurken, maar “gewone” maxi jurken in de maat die ik had voor ik zwanger werd.

marry blog 1* marry blog 2*

 

Reacties

Reacties